Palsternakkaa, pinaattia ja porkkanaa syyskylvöihinSyyskylvöjen aika oli käsillä viime viikonloppuna. Kymmenen päivän sääennusteet näyttivät lähinnä pakkasta, joten päätin pitää reippaan puutarhapäivän! Syyskylvöihin pääsi palsternakkaa, porkkanaa, salaattia, pinaattia, muutama keltasipuli ja ruohosipulia. Viime vuonna kylvin ensimmäistä kertaa syyskylvöt. Sieltä lähti kasvamaan pinaatti jo huhtikuun alkupuolella sekä lopulta palsternakkakin. Porkkanaakin laitoin, mutta se ei tainnut lähteä kasvamaan.Kylvövaot paikalleen ja siemeniä tiputtelemaan!
SYYSKYLVÖJEN HYÖDYT

Vaikka tämä on vasta toinen syyskylvöni, niin huomaan, että siitä on kyllä monta hyötyä. Ensinnäkin kasvit pääsee ajoissa kasvuun, en olisi tohtinut kylvää pinaattia niin aikaisin pihalle, mitä se itse päätti lähteä kasvuun. Mutta ehkä vielä mukavampaa on puutarhatöiden jakaminen pitkin vuotta. Kylvämisessä on hommaa ja lavoihin kylväessä ei voi kyykistellä, mutta ei seisoa suorassakaan. Eipä tule sitten liian raskas rupeama kaikkien lavojen viljelemisestä keväällä. Ja onhan siinä tietenkin sekin, että odotan hulluna jo kevättä, ihana päästä kylvämään edes JOTAIN!


 Kaislatikut merkkasivat rivejä.

KASVIHUONEEN PUTSAUS

Moni fiksu on tehnyt tämän jo varmasti aikaisemmin, mutta minulla oli vielä tomaatinraadot kasvihuoneessa. Nyt sain ne vihdoin putsattua pois. Samalla siivoilin muitakin puutarhan nurkkia talvea varten.


Multa käännetty!

Toin lannoitteeksi merestä nostettua rakkolevää.

SINNIKKÄÄT YRTIT

Hämmästyin melkoisesti, kun kasvihuoneen avatessani vastaan tuli ihana oliiviyrtin tuoksu. Se oli vielä oikein hyvän näköinen ja maistui herkulliselta. Oliiviyrttiä olen käyttänyt salaatissa tai piirakoissa tuomaan... niin, oliivin makua. Mielestäni se on todella hyvän tuoksuinen ja makuinen. Siinä se porskuttaa edelleen kasvihuoneessa, vaikka pakkasiakin on ollut. Voisiko sen juuri selvitä ensi vuoteen? Onko se edes monivuotinen? Luulen, että peitän sen merilevällä ja katsotaan kuinka käy!


Toinen yllättäjä on salvia. Se on myös erittäin hyvinvoivan näköinen kannellisessa kasvulaatikossa. Muutaman lehden olen vielä hakenut käyttöön!


______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:
6 kommenttia

 1. Olipa kiva postaus :)
  Täytyypä pitää mielessä nämä syyskylvöasiatkin, jos sitä näistä hyötykasveista innostuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit, jotenkin nämä hyötykasvit on vieneet minut niiiin mennessään... Kannattaa koittaa edes helppoja, jos yhtään innostaa! :)

   Poista
 2. Minäkin kokeilin syyskylvöä, varjoliljaa ja esikkoa suoraan kukkapenkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, monet kukatkin voi syyskylvää. Vielä joku päivä pääsen tähänkin vaiheeseen... :)

   Poista
 3. Ihan oikeasti, nyt olisikin aika syyskylvöille. Hyvä muistutus, pitääkin kokeilla! Peitätkö avomaalla kylvöt rakkolevällä tai jollain muulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en itse asiassa peitellyt niitä millään. Istutin siemenet vain oikeaan kylväsyvyyteen. Katsotaan kuin käy! 😊

   Poista