Mitä kuuluu, sitruspuut!Siirsin sitruspuut sisälle lämpötilojen lähestyessä viittä astetta noin puolitoista kuukautta sitten. Ne elelevät itäisellä ikkunalla ja saavat kukkavaloa yhdestä lampusta. Lämpötila on meillä sisällä viileä ja vielä viileämpi ikkunoiden lähellä. Appelsiinipuut ja sitruunapuu nauttivat noin 15 -17 asteen lämpötilasta.

Vaikka olosuhteet voisivat olla paremmatkin, päättivät kolme appelsiinipuuta ja yksi sitruunapuu alkaa kukkia. Eikä ihan vähän, vaan kunnolla! Upeita kukannuppuja oli paljon ja ne alkoivat hiljalleen aueta.


Appelsiinipuussa oli suorastaan kukkaröykkiö!

Ja boom! Kukat aukesivat. Tämän appelsiinin kukan heteet ovat hyvin vaaleat.

Pörriäisiä ei ole näkynyt, joten olen yrittänyt leikkiä mehiläisiä vanupuikolla. Katsotaan, toivottavasti pölytys onnistuu! Tässä appelsiinipuussa heteet ovat voimakkaan keltaiset. Voiko tästä päätellä, että nämä ovat eri lajia keskenään?

Yhdessä kolmesta appelsiinipuusta kasvaa kuusi appelsiinia, jotka ovat joa ison mandariinin kokoisia. Toisessa on vasta kukkia, siitä poimin kaksi appelsiinia kesällä. Kolmannessa on muutama pikkuruinen appelsiini.

Sitruunapuussa on 11 sitruunaa! Yksi on kohta valmis ja pääsee kohta kokkailuun tai ehkä johonkin erityisen hyvään gt-drinkkihetkeen? Puut ovat vielä pieniä, noin metrin korkuisia. Ne ovat kuitenkin kasvaneet mukavasti ostamisen jälkeen.


Neljä sitruunaa kiinnittyneenä samaan kasvukohtaan.

Sitruunapuussa on yhtä aikaa pieniä sitruunoita ja toisaalta pieniä sekä isompia keltaisia sitruunoita.Oikeasti meillä ei ole tilaa neljälle sitruunapuulle sisällä. Eikä valoakaan riitä kaikille, kun aurinko näyttäytyy yhä vähemmän. Niinpä yksi on muuttanut jo varastoon kunnon kasvilampun alle ja muut menevät perässä sitten kun kukkaset ovat tipahtaneet. Ehkä sitruspuu jää sisälle, sillä keltaiset hedelmät ovat ihana piristys talvisiin päiviin. Ensimmäisen sitruuna- ja appelsiinipuun ostin alkuvuonna Plantagenista ja toiset kaksi appelsiinipuuta Viherpajasta. Vielä mandariinipuu on löytämättä, sen kun jostain saan, niin puukokoelma on täydellinen!

Suosittelen kaikille ihania sitruspuita... Varoitus vain, sitruspuut saattavat aiheuttaa pientä addiktiota!


______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:
4 kommenttia

 1. Aivan täydellisiä! KADE! Pakko saada itsellekin ja pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen!! Etenkin sitruunaa ja appelsiinia. Molempia löytyi ainakin Vantaan Vihervajasta, jos se sattuu joskus matkasi varrelle! 😊

   Poista
 2. Ihania kaikki sitruksesi! Varmaan tuoksu on uskomattoman ihana, ainakin oman minikokoisen greippipuuni lehtien hively saa aikaan uskomattoman ihanan tuoksun! Kukkaa en olekaan päässyt koskaan tuoksuttelemaan. Nuo sitrukset ovat haaveissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peruantaina on Plantagenissa black friday, ehkä siellä olisi? Greippi kuulostaa upealta! Onko se siemenestä kasvatettu? Vielä kun mandariinipuun löytäisi jostain.. 😊

   Poista