Leivän päälle herneenversoaTiedän tiedän... Näistä versotushommista on ollut tapana kirjoittaa vasta tammikuussa. Nyt vain sattuu olemaan niin, että en jaksa odottaa tammikuuhun! Jotenkin on päästävä puutarhahommiin ja pöytäänkin kaipaa jotain tuoretta.

Ostin viime talvena kaupasta kilon pussin kuivattuja herneitä. Saattoi olla liioittelua, mutta lähikaupassa ei ollut pienempää pussia. Ja todella kannattaa ostaa versotettaviksi herneiksi ruokapuolelta kuivattuja herneitä. Iso pussi ei maksa paria euroaa enempää, mutta näyttää kestävän hyvin pitkään.

Olen liottanut herneitä päivän ja sen jälkeen laitoin ne lasiseen astiaan kasvamaan. Versot kasvavat hurjaa vauhtia ja tätäkin satoa on pätkitty kolme kertaa matalaksi. Tykkään myös seurata juurten etenemistä lasisessa astiassa. Myös veden tarpeen näkee hyvin. Versot kasvavat kasvilampun alla ja näyttävät viihtyvän hyvin. On kätevää nostaa koko astia aamupalapöytään ja napsia leivän päälle vihreää juuri sopiva määrä.

Myös salaatinsiemenet ja lehtikaali on kylvetty, jos saisi vaikka vähän pieniä lehtiä mukaan ruokaan. Mutta se salaatti, se ei millään näytä viihtyvän lampun alla. Tämä ei ole ensimmäinen yritys ja varmasti olen jatkossakin liian optimistinen salaatin kasvuhalujen suhteen. Mutta kasvua ei ainakaan voi väittää hurjaksi. Lehtikaali näyttää paremmalta. Onko jollain kikka-kolmosia salaatin suhteen? Tai mikä lajike sopisi parhaiten? Täytyy koittaa vielä myös kaupan salaatilla.


Herkkuu! 


______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:14 kommenttia

 1. Versot ovat aina ajankohtaisia. Herkullista vihreää leivänpäälle ja salaatteihin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vain muistuksesta! Herneenversot eivät katso aikaa eikä paikkaa, nämä ovat jotain järisyttävän herkullisia ihan vain vaikka leivän päällä. Kaunista sunnuntaita <3

  Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä näin joulun alla suklaa ja glögi tuntuvat ajankohtaisemmilta. Mutta väliin vähän vihreää ei ole pahitteeksi! :)

   Poista
 3. Komeat versot sinulla! Noita on mukava leikellä leivälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja muistan lukeneeni herneenversokeitosta... Sitä pitää testata myös! :)

   Poista
 4. Näyttääpä hyvälle!
  Hyvän Joulun toivotukset sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii, minä pidin niin hyvän joululoman, etten edes käynyt katsomassa blogia. Niinpä pääsen nyt toivottelemaan, että toivottavasti uusi vuosi on lähtenyt hienosti käyntiin! :)

   Poista
 5. Versokasvatus lievittää mukavasi vihreänkaipuuta. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 6. Ollaankos siellä vielä puutarhablogifiiliksessä näin keskitalven aikaan? Haastan sinut kertomaan puutarhavuodestasi 2016 kahdellatoista kuvalla. Lähdetkö haasteeseen mukaan? Käy jättämässä linkki postaukseesi omaani, niin lisään sen mukaan haasteen vastaanottaneiden listaan.

  Hyvää puutarhavuotta 2017!

  Sini K.
  http://blogit.meillakotona.fi/kasvihormoni/kaksitoista-kuvaa-menneesta-vuodesta/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva haaste! Vuodenvaihde vähän meni jo, mutta otanpa haasteen silti vastaan! :)

   Poista
 7. Ihana ja kiinnostava blogi Sinulla - tänne jään lukijaksi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos! Ja tervetuloa lukijaksi. :) Sinulla olikin melkoiset kukkaloistot blogissasi. On alkanut vähän silmä katselemaan myös noita kukkasia hyötykasvien lisäksi. Muutaman pussin tilasin kukkien siemeniäkin, ehkä vähän sokkona, sillä en ihan tiedä mitä on järkevä kasvattaa minkäkin seurassa. No, katsotaan mitä tulee!

   Poista