Vihdoin punajuuria!
Kaivoin jo heinäkuun lopulla punajuuria ylös maasta, mutta ne olivat vielä pikkuriikkisiä. Päätin antaa niiden olla vielä rauhassa, mutta tänään oli saatava paahdettuja uunikasviksia vuohenjuustolla. Niinpä nostin maasta jo oikein hyvän kokoista punaista herkkua, ensi kertaa elämässäni palsternakkaa ja pari Mozart-perunaa. 

Jotenkin tämä sadonkorjuu on vaan niin siistiä. En näytä kyllästyvän siihen, että voin käydä poimimassa ruoka-aineet pihalta ja lisätä sitten jotakin kaupasta tuotua siihen kylkeen. Vuohenjuustoa meillä ei nimittäin vielä kasva... Siskoni kävi kylässä alkuviikosta ja oli ihana huomata, että hän oli vähintään yhtä innostunut. Tai no, ainakin pakotin hänet kuuntelemaan luentoa lähes kaikista syötävistä kasveista ja siirtämään yhden omenapuun kanssani. Joka tapauksessa, hän taikoi niistä ihanaa ruokaa ja muisti myös pavut, jotka olen vähän unohtanut. Taivaallisia keitettyinä voin ja suolan kanssa. Niin simppeliä ja hyvää!Etenkin palsternakassa oli ihan hillitön naatti. 

Kaksi raitaista, yksi punainen ja yksi valkoinen.

Pelkästä raitapunajuuren pilkkomisestakin tulee niin hyvälle mielelle! 


______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:

11 kommenttia

 1. Vautsi mitkä punajuuret! Joka vuosi kasvatan punajuurta, kuitenkaan siinä onnistumatta. Tänäkin vuonna jään ilman niitä. Nuo raidalliset punajuuret ovat kyllä söpöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli eka kerta punajuuren kanssa. Raitapunajuuret lähtivät itämään ja kasvamaan paremmin kuin punaiset. Ja raitapunajuuret on nyt isompia kuin punaiset. Kannattaa koittaa niitä, minulla ne menee ainakin jatkoon. 😊

   Poista
 2. Ihanaa alkusyksyn satoa! Mun punajuuret ei lähtenyt oikein kasvuun, itivät huonosti eivätkä itäneetkään ruvenneet pullistumaan. Palsternakan toivon vielä kasvavan kokoa, kylvin ne vähän myöhässä joten ajattelin odotella kärsivällisesti lokakuun puolelle ennen sadonkorjuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ajattelin antaa loppujen palsternakkojen kasvaa vielä lokakuulle, mutta oli pakko päästä testaamaan yksi. Suosittelen kyllä noita raitapunajuuria, kasvoivat minulla paljon paremmin kuin tavalliset. 👍😊

   Poista
 3. Onnittelut hienosta sadosta! Voin vain kuvitella miten ihana fiilis on kun saa satoa omasta maasta =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllä, on jotenkin mahtavaa saada satoa omasta pihasta. Kaikki maistuu ainakin tuplasti paremmalle! ;)

   Poista
 4. Mielettömät juurekset ja mikä raitapunajuuri. Kasvavatko juurekset sinulla laatikossa vai ihan maassa? Minulla eka kokeilun punajuuret jäävät näköjään pieneksi, mutta häälä väliä, kunhan on oman laatikon kasvatteja. Porkkanoita olemme nauttineet jo elokuun alusta ja niisäkin laatu korvaa määrän. Antoisaa syksyä sinne saarelle. Varpu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla kasvaa melkein kaikki kasvit laatikoissa, se on ollut niin kätevää... :) Raitapunajuuret on minullakin tavallisia punajuuria huomattavasti isompia. Menevät ensi vuonnakin taatusti kylvöön!

   Poista
 5. Mielettömät juurekset ja mikä raitapunajuuri. Kasvavatko juurekset sinulla laatikossa vai ihan maassa? Minulla eka kokeilun punajuuret jäävät näköjään pieneksi, mutta häälä väliä, kunhan on oman laatikon kasvatteja. Porkkanoita olemme nauttineet jo elokuun alusta ja niisäkin laatu korvaa määrän. Antoisaa syksyä sinne saarelle. Varpu

  VastaaPoista
 6. Minäkin sain pitää tänä vuonna punajuuret itse, viime kesänä peura popsi koko saaliin. Vuohenjuusto ja punajuuri sopivat mainiosti yhteen. Palsternakka on makoisa uunijuures ja sillä on vielä kasvukauttakin edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi peurat ovat jättäneet kasvimaani rauhaan. Ne ovat ylipäätään käyneet saarella tänä vuonna vähemmän ja jostain syystä eivät tule useinkaan meidän tontille. Onneksi tänä vuonna sait sadon itsellesi! :)

   Poista