Oman maan maissit


Ajattelin jo, että ei nuo maissit ehdi mitenkään kypsiksi. Viime viikonloppuna sisko tuli kylään ja päätin, että nyt on sopiva hetki juhlia ensi kertaa omien maissien kanssa. Jännitti, että mitähän kuorien alta paljastuu, onko siellä yhtään mitään. 

Poimimme puolet maissisadosta, eli ruhtinaalliset neljä kappaletta. Jännityksellä irroitettiin vaalenavihreät suojalehdet ja maissiahan sieltä löytyi! Tämän jälkeen ne piti tietenkin kuvata ilta-auringon viimeisessä valossa. Maissit keitettiin 15 minuutin ajan. Ne olivat aika pieniä, joten tuo riitti hyvin. Päätimme jättää grillaamisen väliin, nälkä oli sellainen, että kukaan ei jaksanut odottaa yhtään pakollista pidempään.

Ja voi hyvänen aika, miten hyviä maissit olivat! Erittäin vahva suositus ja aivan ehdottomasti menee ensi vuonna uudestaan kylvöön. Täytyy yrittää tuplata kasvuala, olivat niin hyviä voin ja sirtuunapippurin kanssa. Ensi vuonna satoa voisi odottaa vähän pidemmälle, sillä nyt kun poimin loput maissit, oli osa niistä vielä aivan keskenkasvuisia. Yhdessä oli vain muutama maissinjyvä kypsänä...

Muuten, maissien kanssa syötiin pieniä tortilloja, joihin poimittiin täytteeksi kasvimaalta salaattia, tomaattia, kurkkua, chiliä ja paprikaa. Jauhelihan tilalla nyhtökauraa (nam!). Tälle sadonkorjuuruokakokonaisuudelle myös vahva suositus!


Ihanat pikkujyvät!


Kolme maissintähkää olivat kasvaneet oikein hyvän kokoisiksi,


Liikennevalojen väreissä!


Pikkutortillat katosivat nopeasti minun, Jaakon ja sisareni suihin.
Mitäs maissilajikkeita teillä on kylvössä? Tämä oli Sweet Nugget ja hyvältä maistui. Katsoin myös Minipop-lajiketta, josta pitäisi pystyä tekemään popcornia! Onko kellään kokemusta, olisi aika hauskaa, kun leffaillan popparit olisi omasta maasta! :D


______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:

8 kommenttia

 1. No ihan hyvin maissisi ehti kypsyä, omani eivät ehtineet ja pakkanenkin oli jo palelluttanut ne vaaleiksi. Eikös oletkin hyvää, niitä on joka vuosi kasvatettava, vaikkei aina onnistukaan. Ensi vuonna ajattelin kokeilla juuri poppari- maissia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, onko teillä ollut jo pakkasöitä? Meillä vasta 8-9 astetta kylmimmillään, mutta usein yli 10 astetta. Etelässä toki ollaan merikin pitää ilmaa lämpimänä vähän pidempään.

   Mietin kanssa tuota popparimaisisa, mutta kun toisaalta haluaisin näitä tavallisiakin maisseja ja ymmärtääkseni eri lajit ei saisi päästä pölyttymään ristiin... Hmm, talvella ehtii onneksi pohtia mihin lajikkeeseen kallistuu! :)

   Poista
 2. Meillä on myös päästy maistamaan itsekasvatettuja maisseja parina viime kesänä. Niiden maku kyllä hakkaa mennen tullen kaupasta ostetut :). Paras on minusta sokerimaissi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan, että esikeitetyt maistuu näiden jälkeen vähän tylsältä! 😀😀

   Poista
 3. Mielenkiintoinen kokeilu ja näyttää herkulliselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna uudesetaan ja tuplaan kyllä maissien määrän! :D

   Poista
 4. Meillä oli viime kesänä maissia, mutta ne eivät kerinneet kypsiksi saakka. Harmitti hurjasti. Mutta komeita ne olivat kasvimaalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä taitaa olla sellaisia tuurilla kasvavia... Hyvänä kesänä ehtii ja huonona ei. Kivaa, että tuli pieni onnistuminen heti näin alkuun, kiinnostus ensi kesän maissisatoa pääsi kasvamaan saman tien! :)

   Poista