HerneenversokeittoKevättalven herneenversot ilahduttavat ja maistuvat aivan ihanilta. Aina ohimennessä tulee napattua verso syötäväksi. Olen kerran nähnyt herneenversokeiton reseptin jossain kaupan lehdessä ja siitä lähtien on mielessä käynyt, että tätä pitää testata.

Käytännössä keitto onnistuu pinaattikeiton reseptillä. Joku tykkää vehnäjauholla suurustetusta. Toinen jättää jauhot pois ja käyttää tuorejuustoa. Tein näistä kahdesta yhdistelmän. Suurustin kyllä vehnäjauholla, mutta laitoin sekaan myös kelpo siivun pippuri-tuorejuustoa.

Versoja näytti olevan vaikka kuinka runsaasti.


Paistoin herneenversoja hetkisen kattilassa öljyssä. Versoni pienenivät ja katosivat kattilaan.


Keitto valmistui ja nautittiin kananmunien kanssa.


Laitoin seuraavat herneet itämään samaan ruukkuun edellisten versojen sekaan, toivottavasti itäminen tapahtuu pian, haluan lisää!

Keitosta tuli vihreä ja piristävä poikkeus arkiruokaan! Ja olihan se hauskaa ottaa oleelliset ainekset keittiöstä kasvilampun alta. Seuraavalla kerralla taidan laittaa kyytiin myös pinaattia tai ainakin enemmän herneenversoja. Voisin myös koittaa jättää suuruksen pois ja käyttää sen sijaan enemmän tuorejuustoa.

Herneenversokeiton resepti:

 • 3 rkl vehnäjauhoa
 • 1 litra maitoa
 • Pippuria
 • Suolaa
 • Sillankorven pippuri tuorejuustoa puoli purkkia (75g) 
 • Sopivasti herneenversoja (Äh, tämä muistuttaa niin paljon äitini ohjette lähes minkä tahansa paistamiseen uunissa: "En minä tiedä aikaa, paista niin, että on kauniin kullanruskeita")
 • Voita herneenversojen pyörittelyyn kattilassa


Kannattaa testata! Plussana herneille lievästi allerginen Jaakkokaan ei saanut oireita.

______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:

Facebook
Instagram

8 kommenttia

 1. Ihanaa olet saanut herneenversot jo kasvamaan keitoksi saakka! Terveelliseltä ja hyvältä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kerralla ehkä ilman vehnäsuurusta, luulenpa että tulee vielä raikkaampi... Ja ihanaa käyttää tuoretta vihreää! :)

   Poista
 2. Tämähän on ihan uusi reseptivinkki, raikkaampi versio hernekeitosta. Pitääkin laittaa pavut vetoamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin ihan uusi tuttavuus. Seuraavaa satsia koitan ilman vehnäsuurusta, luulenpa että tulee vielä raikkaampi (ja toisaalta tuorejuustoisempi... :D).

   Poista
 3. Mahtava idea. Ehdin vähän kyllästyä herneenversoihin, kun niitä taisi olla parina edellisenä vuonna vähän liikaa, mutta tätähän voisi kokeilla tuoreena syömisen sijaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suosittelen! Mä tykkään melkein auringonkukanversoista enemmän, mutta nyt ei ole tullut laitettua. Pitäisikin pistää aluilleen! :)

   Poista