Lehtikaaliruukut kasvihuoneessa


Rakastan lehtikaalia ja käytän sitä paljon esimerkiksi smoothieissa. Törmäsin syksyllä Sara Bäckmon instassa kiinnostavaan vinkkiin. Hän siirtää kauden loppupäässä muutaman lehtikaalin kasvihuoneen puolelle kasvamaan ja kausi pidentyy kylmänkestävällä kaalilla entistä pidemmäksi.

Testi omassa kasvihuoneessa

Olihan se heti testattava! Siirsin kaksi lehtikaalia ruukkuihin ja vein ne kasvihuoneelle lokakuun paikkeilla. Myöhemminkin olisi ollut ok. Jos testaat tätä vinkkiä, kannattaa lehtikaalia tarkkailla kaaliperhosen toukkien varalta. Minä huomasin marraskuussa, että toinen kaaleista oli aivan rei'iällä ja toisestakin löytyi monta popsijaa. Keräsin ne pois ja loput taisi hoitaa ne pakkaset. Kasvihuoneen iso puoli on siis lämmittämätön, mutta kasvit saavat kuitenkin olla tuulilta suojassa.

Joulun välipäivinä kävin hakemassa kaalia smoothieen, olimme siirtyneet joulun suklaakonvehti-aamupaloista terveellisempään. (Ja miten hyvältä maistui tyrni-banaani-lehtikaali-yhdistelmä!) Katsoin, että nyt alkaa lehtikaalikin jo kärsiä, kun se nuokutti lehtiään. Sitten tajusin, että se on vain janoinen! Niinpä annoin sille vettä pakkasaamuna ja kohta se oli jo terhakkaana. Ihmemeininki!

Toinen pakkaskokeiluni oli mizuna ja pak-choi. Nekin kestivät kasvarissa yllättävän pitkään, mutta luovuttivat, kun pihalla oli 8 asteen pakkaset. Ehkä ne olisivat kestäneet pidempään harsopeitteen alla.


Herkkua pöytään!

Hauskaa katsoa mihin asti kaalit aikovat kasvarissa selvitä. Viidentoista vuorokauden sää lupaa vain yhden yli 10 asteen pakkasyön, joten jos kasvit siitä selviävät, niin saattavat mennä vielä pari viikkoa eteenpäinkin hyvinä.

Hauska ja vaivaton kokeilu, suosittelen!


______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:

Facebook
Instagram4 kommenttia

 1. Hyvä idea, kiva kun saa tuoretta vihreää!

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä idea! Olisi kiva testata joskus itsekin. Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa! Ehkä joku muukin kasvi pärjäisi? Toivottavasti viikonloppu on ollut siellä rentouttava! :)

   Poista