Taimilähetys Savonlinnasta



Loppuviikosta hain matkahuollosta odotetun paketin. Olin etsinyt jonkun aikaa Glen Amble vadelman taimia ja lopulta päädyin siihen, että saan ne halvimmalla ja helpoiten tilaamalla Savonlinnan Taimistolta. No samalla kun tuli katsottua valikoimia, niin eihän sitä voinut vain vadelmiin jättää... Savonlinnalaisia hellitään nimittäin aika ihanalla taimivalikoimalla!



Neljä pientä taimea. Odotetuin ja jännittävin näistä on saksanpähkinä! Saapa nähdä pysyykö se hengissä.
Mukaan tarttui myös muutama omenapuu. En voinut suurena marsipaanin ystävänä mitenkään vastustaa omenapuuta, jonka nimi on Marzipan. Lisäksi päätin koittaa erityisen hapotonta Louhisaaren Ananas-omppua, koska Jaakko on sitä allergisempi omenoille, mitä hapokkaampia ne ovat. Ehkä tämä toimisi? Ja toisaalta Jaakko ei ole ollenkaan allerginen esimerkiksi Uuniomena-lajikkeelle, runsaan vaniljakastikkeen kera. Kolmas omenapuu on talviomena, sillä sellaista minulla ei vielä ollut. Mitään kasvupaikkaa näille ei ole, joten siirsin ne nyt ainakin nopeasti isompiin ruukkuihin, jotta saisin lisäaikaa miettiä, mistä kävisin poimimassa lievästi mantelin makuisia herkkuomenoita viiden vuoden päästä...!





Vadelmia tulikin enemmän kuin vähemmän! Minimitilausmäärä oli 20 kappaletta, joten 20 tilasin, kun hintakin oli kohdillaan. Mutta aloin tässä miettimään, että jos taimien väli on 50 cm, niin jostain pitäisi taikoa 10 metriä vadelmapenkkitilaa! Hui!
Onneksi kaikki puutarhailu, ei ole sato-odotuksiltaan vuosien päässä. Viinimarja ovat kukkineet jo monta päivää ja pensaiden ikään nähden taidamme saada ihan hyvän sadon! 

Pinaatti on kasvanut jo aika mukavasti. Olenkin käynyt hakemassa muutamia lehtiä voileivän päälle. Tätä pitää kyllä laittaa lisää, niiiin herkullista!

______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:















12 kommenttia

  1. Oi oi mitä ihanuuksia olet löytänyt. Tuo saksanpähkinä kuulostaa mielenkiintoiselta, toivottavasti onnistut. Pinaatti on myös minunkin herkkua, pitääkin laittaa sitä nopeasti kasvamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, odotan erityisesti noita isoja vadelmia. Ehkä ensi vuonna! Pähkinälle minulla ei taida olla oikeasti ihan sopivaa kasvupaikkaa, mutta katsotaan paras mahdollinen ja sittenhän sen näkee kuinka käy! 😊

      Poista
  2. Kiva kuulla, että olet löytänyt kaikenlaisia ihanuuksia Savonlinnasta. En ole tiennytkään että siellä on sellainen ihana taimisto; tyttäreni nimittäin asuu Savonlinnassa. Täytyypä kysellä asiasta. - Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos satut käymään siellä, niin kirjoitathan blogiin, miltä se näytti paikan päällä! 😊

      Poista
  3. Hienoa, kun löysit mitä hait -ja vähän muutakin :) Itsekasvatetusta pinaatista tehty pinaattikeitto on vaan niin parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai vitsit, sitä en ole kokeillutkaan... Ehdottomasti tämän kevään juttu! 😀👍

      Poista
  4. Mäkin aina ostan kaikenlaista ja vasta sitten mietin mihin ne laitan. :)
    Osallistuppas kastehelmi arvontaan.
    Hyvää keskiviikko päivää sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla puutarhureiden yleinen probleemi! 😀 Nähdään aurinkokujalla.

      Poista
  5. Jännittäviä hankintoja ja melkoinen määrä vadelmia :) Ja pinaatti näyttää suorastaan herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pitäisi saada vaan ne vadelmat maahan tai kohta on taimia hurjasti vähemmän! Huomenna alkaa vadelmapenkin teko! 😊

      Poista