Taimet ne vaan kasvavat


Taimet ovat kasvaessaan vallanneet yhä enemmän tilaa. Sisällä ne vievät kaikki valoisat ikkunat ja varastoon ei enää mahdu viemään tai etsimään tavaroita. Huh, en tajunnutkaan, miten paljon ne vievät tilaa kasvaessaan! (Tai ehkä tajusin, mutten halunnut ajatella asiaa, enkä varsinkaan sanoa sitä ääneen!)

Vappuna vein kaikki taimet talon edustalle terassille ottamaan aurinkoa. Tässä on sisällä kasvavat taimet. Saman verran on lisää varastolla... Oli niin tuuleton ja kaunis päivä, että en edes suojannut taimia mitenkään. Tällä kertaa taimet selvisivät parin tunnin valoterapiasta hienosti, eikä palaneita lehtiä ole näkynyt.

Missä on ikkuna, siellä on valoa... Ja aina sinne vähän paprikaa, chiliä ja munakoisoa mahtuu hammasharjojen lisäksi!

KOULINTAA JA KURKKU KASVAA

Olen ollut suorastaan laiska koulimaan taimia tässä muutamana edellisenä viikkona. Vai mitä sanotte tästä munakoisosta ja sen pikkupurkista? Oli aikakin päästää se kunnollisempaan ruukkuun.

Se kurkku! Yllätys oli suuri, kun pari päivää sitten löysin Baby-kurkun varresta kunnon pätkän kurkkua!Olisihan sen ruukun voinut aiemminkin vaihtaa...!Tadaa! Hieno pikkukurkku tulossa!

ENSIMMÄINEN PERHONEN

Viikonloppuna teimme pihahommia, uusia kasvilaatikoita on tulossa. Samalla bongasin useamman pörriäisen, joista yksi lensi selvästi pesäänsä kasvilavan alareunan kolosta sisään. Toin heti kaupassa kukkimaan alkaneen pensasmustikan pesäaukon viereen, jos vaikka kimalainen löytäisi sen ja voisi ystävällisesti hoitaa pölytyksen.


Tämän kevään ensimmäinen näkemäni neitoperhonen oli myös pölytyspuuhissa.
KEVÄT ETENEE PIHALLA

Joka puolella näkee yhä enemmän kevään merkkejä. Niinpä kävin ottamassa kuvia vähän pihan kasveista, jopa kukistakin!


Vadelmapensaat ovat jo hetken aikaa sitten alkaneet vihertämään.


Tuhosimme pari vuotta sitten rantoja kansoittanutta kurtturuusua ja olen innolla katsellut mitä sen tilalle alkaa kasvamaan. Tämä kukka kasvaa kauniina mattona kurtturuusujen tilalla näin keväällä.

Tämäkin on pihamme nimetön kaunotar edellisen omistajan kukkapenkkien jäljiltä.

Mustikkapensas oli alkanut kukkimaan jo K-raudassa. Toivottavasti joku eksyy pölyttämään sen!

Ihanat raparperit ovat muutamassa päivässä nousseet varsilleen!

_______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:


8 kommenttia

 1. Huh! Onpa sinulla tosiaan taimia! Ja kovin isoja jo ovat! Satoa odotellen siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vähän ehkä liikaakin, mutta ei niitä malta poiskaan heittää! 😊

   Minulla ei ole kasvihuonetta, joten saa nähdä kuinka sadon kanssa käy. 😀

   Poista
 2. Ohhoh, sinullapa on jo isoja taimia ja satoakin tulossa. Vanhaa pihaa on hauska tutkia, aina löytyy uutta ihmeteltävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, osa taimista näyttää oikein hyviltä. Saapa nähdä kuin niiden kanssa käy ilman kasvihuonetta! 😀

   Poista
 3. Onpas hyvän näköisiä taimia ja satoakin jo tulossa.
  Tuuppas käymään Aurinkokujallakin ja osallistu arvontaan.
  Hyvää torstai päivää sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen blogissasi jo vieraillutkin. Aurinkoista viikonloppua! 😊

   Poista
 4. Hurja määrä on satoa luvassa, mutta paljon kanssa aina pärjää! Hyvinvoivilta näyttävät ja kovassa kasvussa ovat jo. Noista luonnosta kuvatuista kukkasista sininen on Idän sinililja eli Siperian lilja eli Scilla (Scilla Siberica). Punaista epäilen aivan puhtaasti arvaamalla punapeipiksi (voi olla pielessä koko heimokin). Kuvassa on sen verran taiteellista vaikutelmaa, että tarkempia tuntomerkkejä kannattaa sinun katsoa esim. luontoportti.com:ista tai pinkka.helsinki.fi:stä. Punapeipin yksi tuntomerkki on noiden mukaan epämiellyttävä haju. Sopiiko tähän kasviin?

  Minulla on vielä tyhjät kasvilavat pitkin pihaa odottamassa, että jokin ihme siirtäisi ne paikoilleen, täyttäisi mullalla ja istuttaisi niihin jotain. Mutta iso askel on, että ne eivät enää ole kaupassa, vaan jo omalla tontilla. Täällä pohjoisessahan ei kesäkasveja voi ulos viedä juuri ennen kesäkuun kahdeksatta päivää, jos haluaa välttää hallariskejä. Orvokit ja pari uutta kukkivaa perennaa olen kuitenkin saanut jo kimalaisten iloksi pihalle. Meillä hurahdettiin viime viikolla vihersmootheihin ja tarkoituksena on yrittää kasvattaa lavoilla jotain pientä kesän aikana niiden raaka-aineiksi.

  Tämä Helatorstain jälkeinen perjantai tuntuu niin maanantailta, että meinasin toivottaa mukavaa alkanutta viikkoa, mutta vaihdanpa viikonlopun toivotuksiin! terveisin Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla pohjoisen terveiset ja hienoa, että lavat ovat jo pihalla. Kyllä ne siitä sitten etenee, kun sen aika on. 😊

   Saa nähdä kuinka sadon kanssa käy, toivottavasti jotain tulee!

   Hauska kuulla kasvien nimiä! Scillaa tiesin, että pihalla on, en vain muistanut mikä se niistä kukista taas olikaan. Ehkä se nyt pysyy hetken mielessä. Punapeipin hajutunnistuksen osalta en flunssanenänä pysty sanomaan mitään. Katsoin vähän kuvia ja muistaakseni lehdet on erilaiset kuin punapeipillä. Pitääpä käydä aamulla rannassa katsomassa! 😀

   Poista