Keltainen postaus

Eilen puin lyhyttä avovenepätkää varten tuulihousut, juoksutakin ja kumpparit. Ajatukset liitelivät myös ihaniin Fammun kutomiin sormikkaisiin, joista puuttuu ne sormien päät. Ja puuttuu ne hansikkaatkin, ovat jossain säilössä. Ilmassa on siis syksyn merkkejä. Kun aloin katsomaan tarkemmin ympärilleni, huomasin että näitä merkkejä on ollut varmaan jo jonkin aikaa, mutta meitsi ei ole niitä havainnoinut, sillä säät ovat olleet aivan upeat. Juurihan me pidimme viikonloppuna kunnon vesiurheilukekkerit. Oli suppailua, wakeboardingia ja rohkeimmat kävivät uimassa. Nyt on keltaista ja oranssia. Jopa osa koivujen lehdistä alkaa kellertää.
Pihlajat ovat jo pääosin keltaisia.
 
Nämäkin tässä, mitä lie kukkia ovatkin olleet, ovat jo aivan keltaisia. Syksy tulee!

Ruusunmarjat ovat kypsiä.

 
Minulta tultiin kysymään viikonloppuna, jos tekisin aamupalaksi ruusunmarjakeittoa. Ruusunmarjat kyllä poimittaisiin. Jouduin vastaamaan, että ei onnistu. Olin kuitenkin hyvin otettu, että keittotaitoihini luotettiin niin paljon, että ruusunmarjakeitto ruusunmarjoista (eikä Valion mehupurkista) oletettiin kuuluvan repertuaariin. Miten on, tuleeko kurtturuusujen marjoista hyvää keittoa? Miten se tehdään?


Pikainen kierros kasvimailla. Pääsin kylvämään kasvimaat vasta kesäkuun viimeisellä viikolla. Heitin huvikseni myös kesäkurpitsan siemenet kasvamaan. Mielenkiintoista nähdä ehtiikö näistä tulitikkuaskin kokoisista kesäkurpitsoista kasvaa jotain syötävää.

Ei kommentteja