Koirat kasvihuoneellaJoskus koirat tylsistyvät pihan puutarhatöihin. Silloin ne katoavat omille reiteilleen tutkimaan halkopinoja myyrien ja hiirien toivossa. Mutta jotenkin ne aina pitävät sen verran silmällä, että jos menen kasvihuoneelle, saan helposti koiraseuraa.

Namipussi kasvihuoneella

Olen tietenkin vähän hoidellut asioita siihen suuntaan, että koirat viihtyvät kasvarilla. Silloin ne eivät katoa naapurien tonteille samalla, kun minä nypin tomaatinlehtiä tai teen jotain muuta tuiki tärkeää unohtaen ympäröivän maailman. Tärkeintä on pikkupussi nameja. Niitä säilytetään kasvihuoneen ruukutuspöydän laatikossa. Ja jestas miten tehoaakin luoksetulo-käsky terriereihin paremmin, jos huikkaan sen kasvihuoneelta verrattuna siihen, että huudan kurkku käheänä koiria silloin, kun pitäisi mennä sisälle.

Herkkuluut

Loppukesästä toin koirille isot putkiluut kasvihuoneelle. Se on oikeasti aika hyvä paikka isojen luiden syömiseen, sillä sisällä luista saattaa tulla sotkua ja pihalla ne jäävät helposti puskiin piiloon. Kasvarissa niitä voi syödä kivilattialla ja ne on laittaa säilöön johonkin laatikkoon.


"Onkohan sun luu parempi kuin mun luu?" Siirsin yhden lehtikaalin kasvamaan ruukkuun kasvihuoneeseen. Jos saisi satoa vielä pidempään kuin avomaalta.

Molemmat koirat tykkäävät tomaateista. Myös kaali kuuluu herkkuihin. Välillä ne kulkevat kasvihuoneessa ja maistelevat sieltä täältä lehtiä. Nuorempi koira saattaa pokalla nostaa pieniä taimia ylös ruukusta. Se ei syö niitä, mutta irrottaa ne mullasta ja jättää maahan.


Kaikki kiinnostaa! Sompa oli käynyt tutkimassa kurkkuja, jotka  kukkivat vielä pari viikkoa sitten. Jokainen kasvi ja lannoitepurkki pitää tsekata.Lämpöä kasveil... ei kun koirille!

Aloitin kasvihuoneen lämmityksen pari viikkoa sitten. Lämmitin on päällä termostaatin mukaan aina, kun lämpötila laskee tarpeeksi alhaiseksi. Joskus laitan sen lämmittämään reippaammin, jos teen kasvihuoneessa hommia kylmänä päivänä. Pipo rakastaa lämpöä. Se oppi nopeasti parkkeeraamaan itsensä puhaltimen eteen, kun se hörähti käyntiin. Ja mitä vanhempi koira edellä, sitä nuorempi perässä. Se ei vain ihan tajunnut, että mihin kohtaan kannattaa itsensä tällätä. Se yritti vallata parhaan paikan, eikä ymmärtänyt, että paras paikka ei välttämättä olekaan aivan kiinni puhaltimessa. Tuli kuuma. Mutta poiskaan ei voinut mennä, ettei vanhempi koira pääsisi hänen mielestään ykköspaikalle. Niinpä Sompa vuoroin istui ja makasi aivan puhaltimen vieressä. Lopulti säädin vähän lämmitintä pienemmälle, ettei karvat kärähdä!

Tässä makaan, enkä muuta voi!


______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:

Facebook
Instagram7 kommenttia

 1. Kiva postaus! Oletko ollut tyytyväinen lämmityslaitteeseesi, saako sillä torjuttua myös keväällä hallat? Sain oman kasvihuoneen vasta syyskuussa ja odotan kovasti ensi kevään istutuskautta kasvariin. Kuinka iso sinun kasvihuoneessa on? Meille tuli n. 13m2 ja olen pohtinut, miten aikaisin voi keväällä tomaatit istuttaa. Oletko käyttänyt hallaharsoa keväällä taimien suojana? T. Päivi - Kottikärryn kääntöpiiri (Blogit.fi)

  VastaaPoista
 2. Löysinkin kaikki aikaisemmat ja seikkaperäiset postaukset, mitä olet kevään kylvöistä kirjoittanut (hätäinen kysymys). Meillä taitaa olla sama kasvihuone. Ostitko lämmittimen Kivikankaalta? Pitää lukea kaikki blogikirjoituksesi alusta pitäen huolella läpi - näyttää niin kiinnostavalta ja hyödylliseltä!! T? Päivi uudelleen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että meillä on sama kasvihuone! Tykkään todella paljon tästä kasvarista ja siitä on ollut niin paljon iloa ympäri vuoden. :)

   Tämä lämmitin on Kivikankaalta ja olen tykännyt siitä. Yksistään se ei kuitenkaan lämmitä koko kasvihuonetta, siinä ei aivan riitä hönkä. Olen usein suunnannut sen arimpiin kasveihin, kuten kurkkuihin, jolloin ne saavat lämpöä, mutta muissa kohdissa kasvaria on voinut olla useamman asteen kylmempää. Joskus olen avittanut toisellakin lämmittimellä.

   Viime vuonna rakensin talvikasvihuoneen kasvarin sisälle (siitä löytyy juttua, kun hakee sanalla talvikasvihuone) ja se oli ihan superhyvä aikaistamaan satoa!

   Olen ollut vähän laiska harsojen kanssa, koska ne tuntuvat menevän liian nopeasti riekaleiksi, ainakin ulkona. Enemmän olen käyttänyt kupuja, mutta keväällä voisi koittaa taas harsojakin.

   Ja suosittelen testailemaan aasialaisia lehtivihanneksia, salaatteja yms varhainkin keväällä! Jos sitten joku ei onnistu, niin uutta satsia vain tulemaan! :D

   Poista
 3. Hauskat koirat :D Noin se muuten aina menee, että nuoremmat koirat tekevät kaiken vanhemman perässä vaikkeivät ihan ymmärtäisi, miksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no se on juuri näin! Vähän karvat palaa, mutta paikallaan on pysyttävä! :D

   Poista
 4. Ihania koiria, minkäs rotuisia ne on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat borderterriereitä. Sopivat hyvin puutarhurin avuksi, sillä vaikka ne ovatkin kettukoiria, luulenpa niiden toimineen alunperin jokapaikan höylinä myös pienten haittaeläinten suhteen. Ainakin meillä on myyrä- ja hiirivahingot vähentyneet ihan hurjasti ekan vuoden jälkeen, kun kaupunkilaiskoirat pääsivät jyvälle maalaisemmasta elämästä. :)

   Poista