Pak Choin lehtiä napsimassaViime vuonna tilasin pak choin siemeniä ihan päähänpistosta. Sitten luin, että ne houkuttelevat hurjasti vihulaisia ja jotenkin pak choit jäivät kylvämättä. Olen sen jälkeen vähän ylenkatsonut siemenpussia ja miettinyt, että kaikkeen minäkin aina haksahdan. Koska kuvittelin tuotakin kylväväni? Sain taas todisteen, että en ole aina oikeassa, En tälläkään kertaa.

Kuukausi sitten helmikuun lopulla pläräsin siemenpusseja, sillä halusin kylvää jotakin, mistä voisin napsia salaatin sekaan pieniä lehtiä. Törmäsin uudestaan pak choin siemeniin ja nyt laitoin ne itämään. "Jos nuo ei muuhun kelpaa, niin menköön babyleafeina", ajattelin. Hieman yli kolmessa viikossa kylvöstä pikkuiset kaalinalut kasvoivat sen verran isoiksi, että päätin niiden olevan valmiita salaattiini.

Maku oli l-o-i-s-t-a-v-a! Pak choin saattaa löytää myös nimillä paksoi ja pinaattikiinankaali. Pinaatti on yksi lempparivihreistäni ja täytyy sanoa, että herkullinen pinaatti maistui myös pak choissa. Tämä kasvi pääsee siis ehdottomasti jatkoon. Se kasvaa nopeasti, maistuu hyvältä ja tuholaisiakaan ei ole nyt liikkeellä, joten se sopii hyvin kevätkylvöihin. Pak choi kestää myös kylmempiä ilmoja, joten kylvin sitä talvikasvihuoneeseeni, jossa ainakin osa taimista pääsee kasvamaan pidemmälle kuin pikkulehtivaiheeseen.


Samassa ruukussa kasvaa pak choin lisäksi sitruunamelissaa, kamomillaa ja basilikaa. 


Jäin vielä himoitsemaan lisää lehtiä ja tiputin loput siemenet itämään samaan ruukkuun kuin mistä edelliset leikkasin parempiin suihin. Ja mitä, pussista tuli ulos muutama hassu siemen! Jos haluaa kasvattaa baby-leafeja, niin siemeniä tietysti kuluu ja nyt ne sitten loppuivat. Lyhyt nettikierros osoitti, että Hyötykasviyhdistys tarjoaa tässäkin lajikkeessa aika hyvän hyötysuhteen. Siemeniä pussissa on 200 kpl ja hinta 2,20e. Tavalliseen kauppaan mennessä, siemenpussilla on hintaa saman verran, mutta taimia luvataan 40 kpl. Siemeniä on siis kolme kertaa vähemmän ja hinta suurinpiirtein saman verran. Nyt tässä taitaa käydä niin, että kasvi, jolle tuhahtelin viime vuonna, saa minut laukkaamaan ympäri pääkaupunkiseutua ja suunnistamaan viikonloppuna Hyötykasviyhdistyksen kauppaan!


______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:

Facebook
Instagram

10 kommenttia

 1. Ihan uusi tuttavuus minulle, mutta onpa kauniin näköinenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä nätti, muodostaa melkein maton tiheästi viljeltynä! Ja tosiaan herkullinen! :)

   Poista
 2. Paksoi on ihanaa! Yksi lempparini wokeissa. Sitä pitäisi ehdottomasti kasvattaa. Menisi varmaan kuistilla jo nyt. Kiitos taas ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, wokkina! Tätä täytyy testata, kun seuraava erä valmistuu! :)

   Poista
 3. Hyvä idea hyödyntää siemenet baby leafeina. Hauskaa, että erehdyksestä tulikin suosikki, näinkin voi käydä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuli laitettua siemenet itämään... :D Nyt odotan ihan hulluna, että eikö tuo toinen satsi meinaa kasvaa ikinä isommaksi sirkkalehtivaiheesta! :D

   Poista
 4. Pitääkin kokeilla kunhan sen verran lämpenee että voin kylvää kasvihuoneeseeni. Avomaalla olen kokeillut ja siellä taimet meni parempiin suihin, joten en ole vielä edes maistanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin uuden satsin jo kasvihuoneen lämmitetylle puolelle itämään ja ovat ihan hyvällä alulla. Nyt täällä alkaa lämmetä, niin saavat kohta pärjätä kasvarissa. Toiveena olisi saada edes muutama kasvatettua vähän isommaksi ennen tuholaisten iskua. Jos saisi sitten maistaa ihan kunnon pak choi-kasvia! :)

   Poista
 5. Uusi tuttavuus minulle. :) Kiitti vinkistä! Hyvää pääsiäistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos vinkki osui kohdilleen, itselleni se ainakin toimi! :D

   Poista