Savoijinkaalia kasvimaalta

Perjantain etäpäivä taittui illaksi ja huomasin, että saaressa ei oikein ole mitään syötävää. Jaakko oli tulossa kotiin vasta illemmalla, enkä jaksanut lähteä kauppareissulle. Päätin käydä kasvimaalla katsomassa, jos siellä olisi säilynyt jotakin purtavaksi kelpaavaa.


Ja olihan siellä! Löysin muutaman perunan, joita arvelinkin siellä olevan. Kaaliosastolle olin unohtanut yhden savoijinkaalin. Se oli ollut tarkoitus syödä ennen kuin siirryimme mantereelle asumaan raksaa pakoon. Nyt se kuitenkin odotti minua pihalla suloisen pyöreänä. Ensimmäinen savoijinkaalini!

Kaalihan oli aika mukavan kokoinen. Vieressä oli myös paljon pienempi savoijinkaali, joka jäi vielä odottamaan seuraavaa ruoanlaittoa.


Nappasin mukaan myös muutaman palsternakan, mutta pakko sanoa, että tänä vuonna en onnistunut palsternakan kanssa. Ne jäivät niin pieniksi, että syötävää oli tuskin nimeksikään. Perunoista oli jäljellä vielä punaista Mozartia ja sinistä Blue Kongoa. Näillä eväillä lähdin kohti leikkuulautaa!
Savoijinkaalin lehdet olivat menneet jo vähän huonon näköiseksi. Hetken luulin etten saa mitään syötäväksi kelpaavaa, mutta ydin olikin kunnossa!

Viipaloin ainekset ohuiksi siivuiksi ja laitoin pieneen vuokaan. Puoli purkkia kermaa, pippuria ja päälle juustoraastetta.

 Huh, miten hyvää! Savoijinkaali oli minulle uusi tuttavuus kasvimaalla ja menee taatusti jatkoon ensi vuodelle. 

Enpä olisi uskonut, että pääsen nauttimaan kasvimaan antimista viikko ennen jouluaattoa. Yksi lanttukin on vielä jäljellä. Malttaisikohan odottaa, että lanttu menisi joululaatikkoon. Olen aina halunnut tehdä lanttulaatikon omista lantuista, mutta tänäkään vuonna se ei vielä aivan onnistu. Lanttua on aivan liian vähän. Ensi vuonna taas uusi yritys!


______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:

6 kommenttia

 1. Ihania herkkuja olet vielä löytänyt! Meillä on melkein puoli metriä lunta.:) Hyvää joulunodotusta!

  VastaaPoista
 2. No kappas, täältä on hävinnyt kaikki kommentit... Olen kuullut, että blogger tekee joskus sellaista, mutta ei ole osunut kohdalle. 🤔

  VastaaPoista
 3. Oho, en ole älynnyt käydä tutkimassa, löytyisikö meidänkin kasvilaatkoista jotain. Hyvää Uutta Vuotta Sinulle!

  VastaaPoista
 4. Wau, ihana yllätys :)
  Hyvää alkavaa vuotta!

  VastaaPoista