Ihanat huonekasvit

Vierailu sisaruskatraamme nuorimman edustajan luo on aina yhtä suuri kasviseikkailu! Siinä missä minä olen kiinnostunut lähinnä hyötykasveista, niin Kaija on huonekasvien kuningatar. Ainakin minun silmissäni, sillä olen huonekasvien kanssa aika lailla noviisi.
Jälleen oli pakko ihailla kasveja kasvien perään ja ehdin ottaa muutaman kuvankin. Olisin voinut jäädä tutkailemaan kasveja vaikka kuinka pitkään, mutta tällä kertaa meillä oli yhdessä sovittua menoa ja ehdin häröillä vain puolisen tuntia kameran kanssa kukkien keskellä.

Ensinnäkin, jos kaipaa seinälleen peuran päätä tai muuta metsästystrophya, niin Kaijan seinällä löytyy täydellinen kasvissyöjän vastine tälle!Jos tämä ei ole upea seinäkoriste, niin mikä sitten on! Kasvin lehdet työtyvät eteenpäin kuin kauneimman peuran sarvet!Jos tarvitsisin viuhkaa illanistujaisiin, saattaisin napata tämän kasvin ilman leyhyttelyyn! Aivan upea kaunotar!


Pienessä teekannussa kasvaa kaunis mehikasvi punaisine kukkineen.


Tätä mehikasvia katsoin itsekin kasvikaupassa, sen lehdet ovat sellaisia, että tekisi mieli vain hipelöidä niitä. Tämä kasvi tuli siskolleni ihan lilliputtina ja on nyt kasvattanut pitkiä versoja.


Lehdet näyttävät samettisilta ja jotenkin täyteläisiltä.Tämän kasvin varsi on todella hauskan näköinen. Sitä katsellessa tulee väistämättä iloiselle mielelle. Kuvassa on myös kaksi pullokasvustoa. Isompi on kasvattanut kasvejaan jo pitkään, mutta pikkuinen hehkulamppua matkiva pullo on uudempi.


Kasvi sai lehdilleen sumutusta aamulla.


Kasvien runsauden lisäksi ihailen aina ruukkujen monipuolisuutta. Jopa isoon lasiin voi istuttaa mehikasvin!


Kun kasveja on paljon, saa alkaa keksiä uusia paikkoja kasveille, pelkät pöytätasot eivät riitä. Kaapin kylkeen asennetut maljat toimivat pienten kasvien majapaikkana. Kaapin päällä kasvaa vanhassa lasisessa karkkipurkissa kasvi, jonka oksat valuvat puolisentoista metriä kaapin kylkeä alaspäin.


Pikkukasvit hempeissä purkeissa saavat sydämen sykähtämään! Tykkään kasvien lehtien punaisista juonteista ja siitä miten ne sointuvat purkkeihin!
Kasveja on paljon. Niitä on pöydillä, seinillä, hyllyillä ja lisätasoilla. Se luo huoneisiin mukavaa viidakkomaista tunnelmaa.


Kun minulla on jonain päivänä tilaa asunnossa enemmän, niin silloin aion tutustua kunnolla huonekasvien maailmaan ja haluan kasvattaa oman viidakkoni sisätiloihin!


______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:6 kommenttia

 1. Huoh, kateellisena täällä huokailen. Minulla kuolee kaikki joulukaktuksetkin viimeistään kevättalvella, ei kannata edes ostaa. Tuo lilliputtina ostettu mehikasvi näyttää tutulta, ihme kyllä se on pysynyt keväästä asti hengissä! Oi jospa se olisi munullakin joskus tuollainen riippuva kasvi. Kaktuksia ihailen aina matkoilla, ne kun ovat jättisuuria verrattuna kotipuolen ruukkukasveihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en ole minäkään kovin hyvä niiden vähien huonekasvieni kanssa... Toisaalta jos kasveja olisi noin paljon, niin ehkä ei niin huomaisikaan, jos joku silloin tällöin nuupahtaisi! :)

   Toivottavasti tuo lilliputti mehikasvisi lähtee kasvamaan myös hienosti ja saat vastaavan riippuvan kasvin itsellesi!

   Poista
 2. Oi, onpa nättiä! <3 Näyttäisi olevan jopa enemmän kasveja kuin meillä - ja minä kun ajattelen että meillä on jo paljon. :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos muistan oikein, viimeksi kasveja oli hieman päälle sata. Jotenkin näytti siltä, että nyt oli sen verran lisää, että minäkin huomasin eron! :D Mutta ihana on viidakko teilläkin, jos sisällä on enemmän kasveja!

   Poista
 3. Upeita kasveja ja hauskoja vihersisustusideoita! Hyvää viikonloppua! P.s. blogissani on käynnissä huonekasvien hoitotuotepaketin arvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin huonekasvien hoitopaketin arvonnan, mutta minulla ei itse asiassa ole huonekasveja, joten päätin että joku muu voi tarvita pakettia enemmän! Ihanaa viikonloppua!

   Poista