Maissia Maisseistani yhdeksän kappaletta on selvinnyt siihen pituuteen, että osa niistää alkaa näyttää maissin alkuja. Alunperin niitä oli 14, mutta yksi on jäänyt kitukasvuiseksi, yksi katkesi isuttaessa ja kolme maissia Jaakko veti heti isutuksen jälkeen matalaksi siimaleikkurilla, Meidän pihassa kasveja eivät uhkaa ainoastaan tuholaiset...! No, vahinkoja sattuu ja onneksi aika monta maissia jäi.


Yllätyin iloisesti, kun huomasin, että maisseihin on nyt alkanut tulla pieniä tupsuja, jotka aikanaan pölyttävät tähkät, jotka kasvavat maissin varteen. Jos kaikki menee putkeen. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kokeilen kasvattaa maissia, joten en tiedä onko maissit myöhässä. Laitoin ne nimittäin aika myöhään ulos kasvamaan. Mitäs sanotte, vieläkö ehtii saamaan maissia, jos nyt on vasta ensimmäiset maissit tupsuvaiheessa?


Muutamassa maississa tupsut ovat jo hyvin näkyvillä.

Maissit kasvaa kahdessa pienessä kohopenkissä. 

Laitoin maissit kasvamaan kahteen pieneen kohopenkkiin vähän ympyrämäisesti, että pölytys toimisi. Maissi haluaisi tuulettoman ja aurinkoisen kasvupaikan, mikä on saariolosuhteissa vähän haastava yhtälö. Lopulta laitoin ne talon taakse penkereeseen, johon tuuli osuu kaikista vähiten, mutta aurinko paistaa kohtuullisesti, etenkin puolen päivän jälkeen. Penkit ovat parin metrin päässä toisistaan, mutta toisessa maissit ovat kasvaneet paljon hienommin. Ja juuri siinä penkissä, jossa olin varma, ettei kasvua tapahdu! Se on suojaisampi, mutta siihen osuu aurinko hieman vähemmän. Ilmeisesti lämpö on maissille erityisen tärkeää.

Mitäs teidän maisseille kuuluu? Ja maissinkasvatuksen oheen minulle on jo pariin kertaan suositeltu iltaelokuvaksi Maissilapset. Kiitos mutta ei kiitos, liian kauhea!______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:4 kommenttia

 1. Niin kuin jo aikaisemmin totesin, en enää hämmästy mistään :) Mielestäni minkään maissin ei voisi edes uskoa kasvavan noin 20 000 kilometriä lähempänä Suomea. Vaikka en siis kirjaimellisesti aivan sota-ajan lapsi olekaan, niin ensimmäisen kerran kuulin maissista varmaan joskus 60-luvulla ja ehdottomasti Ameriikan syvään etelään liittyen. Kaikkea parasta ja onnea noille tupsupäille, vaikka nyt syvään pohjoiseen ja vielä tuulisiin saarioloihin ovatkin pahasti eksyneet! Hauskaa saada popcornit omalta maalta :) Lämpimät terveiset täältä Pohjanmaalta, jossa jaksan iloita jopa niin tutuista jutuista kuin kehäkukkien ja krassien upeista kesäväreistä! Terveisin Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo saapa nähdä ehtivätkö valmiiksi asti! Ovat varmaan vähän siinä kintaalla. Ja nyt kun kelit on näin harmaat ja valottomat, niin hidastuu varmaan kasvu entisestään. Facessa kuitenkin tuli kommenttia, joiden perusteella voisi ajatella että vielä ehkä ehtii! 😊

   Poista
 2. Juu, eiköhän noista maisseja tule, kun jo kukkivat noin komeasti. Miehet ja puutarha, ne ei sitten sovi yhteen 😊 samanlainen tuholainen täälläkin! Omat maissit ovat todella pieniä vielä, sato taitaa jäädä saamatta, mutta eipä haittaa, ne ovat ihan kauniitakin katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, miten se onkin vaikea erottaa hyötykasvi rikkaruohosta! No ei, olen kyllä joskus itsekin nyppinyt jotain hyviä kasveja pois, hups! Maissi on kyllä hauskan näköinen. Toivotaan loppukesän lämpöaaltoa, että maissisi pääsisivät vielä loppukiriin! :)

   Poista