Bataatti versoo

Eniten kasvanut bataatin verso on jo melkoinen kaunotar ja iloiseksi yllätyksekseni huomasin myös muissa vesiruukuissa olleissa bataateissa eloa. Ehdin melkein luovuttaa ensimmäisenä vesilasiin laittamani bataatin kanssa. Se oli kasvattanut ison juuren, mutta pinnalla ei tapahtunut mitään. Olin jo päättänyt heittää sen pois, kun huomasin pienen verson alun sen kyljessä. Jee!Kolme bataattia rivissä. Komea juuri kuuluu bataatille, jonka versonalkua sain odottaa yli kuukauden. Keskimmäisessä bataatissa on myös pienet violetit nykeröt! Se on aloittanut kasvamisen 20 päivää veteen laittamisen jälkeen.  

 Parhaiten on kasvanut toisessa satsissa ollut bataatti, jonka pääverso on kasvanut jo muutaman lehden ja kyljistä pukkaa uutta versoa. Tämä bataatin verso on violetissa värissään aivan kaunotar!

Olen siirtänyt nämä versoneet bataatit nyt ruukkuun, jotta niille riittää kasvuvoimaa kasvamiseen. Seuraavaksi siis kasvatellaan bataatista köynnöstä, joka ennen kesää leikataan osiin ja jokainen niistä juurrutetaan. Yhdestä bataatista saa sitten monta istutettavaa pihalle kesäksi.

Multaruukussa olleet bataatit eivät vieläkään ole pukahtaneet, mutta en ole heittänyt toivoani niiden kanssa, katsotaan!

Projekti Bataatin aloituksesta kirjoitin tammikuussa._______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:2 kommenttia

 1. Hei,

  Kiva juttu. Minulla on myös bataatti kasvamassa. Pisin itu on tällä hetkellä toistakymmentä senttiä pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, sehän on lähtenyt hyvin liikenteeseen! Jouduin siirtämään bataatit vähän sivuun tilanpuutteen vuoksi ja niiden kasvu kyllä hidastui selvästi, kun eivät osu enää kasvivaloon...

   Poista