Syysalennus, mieletön tuuri ja taimihulluus


Tyrnit odottelivat laiturilla ilta-auringossa matkan jatkumista maihin.


Nyt on kyllä hyvä hetki kiertää puutarhakaupoissa, sillä niissä on välillä todella hyviä alennuksia kausituotteista. Olen jo löytänyt siemeniä -40%  ja ostinkin lähes kaikki ensi vuonna kasvimaalla tarvitsemani siemenet ja pari never heard-pussiakin. Kevätlannoitetta sai -70% alennuksessa ja kerran Kodin Ykkösessä myytiin jotain Kekkilän multaerää 1,20e/säkki. Otin heti niin monta, kuin ajattelin Fiattini vetävän.


Tänään piipahdin Bauhausiin ostamaan lisää sitä Kekkilää. (Jessus, miten sitä kuluukin nyt kun istuttelee puita ja pensaita!) Ajelin kiireellä kohti ulkona sijaitsevia multasäkkejä, kun näin sivusilmällä kyltin "Poistotori" ja siellä oli joitain puita. Pitihän se käydä tsekkaamassa. Meinasin tiputtaa silmät päästäni, kun näin normaalisti 20e maksavat tyrni-pensaat myynnissä käytännössä uloskantohinnalla, eli 2e per puska. Tajutonta. Otin niitä heti 10 kappaletta, kaikki tytöt (Tyttejä) 6 kpl ja loput sitten Tarmoja. Tiedän että poikia on nyt paljon enemmän kuin tarvitsisi, yleensä sanotaan, että 1 poika viittä tyttöä kohtaan. Mutta enhän minä voinut jättää niitä Tarmoja sinne kauppaan!

Seuraavaksi ihan vain vähän vilkaisin omenapuita. KOLME EUROA! Ei herttinen, eihän minun pitäisi ostaa enempää omenapuita... mutta ostin kolme kappaletta. Hmm... Miten selittäisin tämän Jaakolle? Olin ostanut pari viikkoa aikaisemmin jo 5 hedelmäpuuta (piti tulla korkeintaan kolme) ja vannoin että lisää ei tule hetkeen.

Kaiken kruunasi vielä Fiskarsin ultrakevyt talikko 15 eurolla, normihinta yli puolet. Olin siis varsin tyytyväinen, kun ajoin Bauhausista pois kasvien, multien ja talikon kanssa. Paitsi että olin unohtanut laittaa talikon auton kyytiin. Great. Käännös takaisin ja sitä talikkoa ei löytynyt enää niin maan sitten mistään. Onneksi myyjät uskoivat, etten ollut jemmannut sitä jonnekin auton alustan alle ja antoivat toisen talikon tilalle.

Omenapuiden osalta päädyin antamaan kaksi ystävälleni, sillä en oikeasti tee mitään niin monella puulla. Tai oikeastaan istutuspaikat vain kerta kaikkiaan loppuvat. Yhden punakanelin otin mukaani ja sille taitaa löytyä jo paikkakin. Seuraavaksi pääsen kaivamaan mukavan määrän kuoppia. Yksi päärynäkin on odottanut istutusta jo ties kuinka kauan. No, hiljalleen ja kuoppa kerrallaan! 


Jaakko pääsi kasvikuskiksi. 10 pensasta tyrniä, omppupuu ja 5 säkkiä multaa vietiin hujauksessa saareen.

2 kommenttia