Viherpajan rentouttava Kasvitieteellinen puutarha


Kävin heittämässä Jaakon lentokentälle ja kotiinpäin lähtiessä muistin, että Viherpaja onkin aivan vieressä. Tottahan halusin vähän kasviterapiaa. Ja ehkä löytäisin jonkun ihanan ja niin tarpeellisen sitruspuun? Sain kasviterapiaa enemmän kuin tarpeeksi!


Raimo Saarisen Kasvitieteellinen puutarha

Katselin sitruspuita Viherpajassa ja jatkoin hiljalleen kohti kasvikaupan takaosaa, jossa on aina ollut ihana ja rauhoittava kasvinäyttely. Se olikin muuttunut aika paljon. Tila oli täynnä upeita kasveja toisensa jälkeen, vihreyttä tulvi seiniltä ja kasvit kurottelivat kohti käytäviä. Joku istui tunnelmallisessa tilassa kiireettömänä kasveja katsellen. Minä kävelin alueen läpi pariin kertaan ja näppäsin kuvia kännykällä. Lopuksi huomasin, että tilan oli uudistanut kuvataiteilija Raimo Saarinen, joka käyttää paljon kasveja taiteessaan. Hänen tuleva teoksensa on myös mielenkiintoinen. Se on kelluva saari, joka jäljittelee luonnon kasvillisuutta, mutta mukana on eksoottisempiakin kasveja. Hauska nähdä mitä siitä tulee! Mutta tässä ensin tunnelmapaloja teoksesta Kasvitieteellinen puutarha.









Mielestäni on ihanaa, että Viherpaja panostaa tähän näyttelytilaan. Voisi nimittäin olla houkuttelevaa muuttaa tämäkin osa kaupalliseksi tilaksi, jossa on esillä myytäviä kasveja. Toisaalta, ehkä tämä on juuri yksi niistä asioista, jotka tuovat kasviharrastajia Viherpajaan vähän kauempaakin. En tiedä miten ne kasvit näin vaikuttavat, mutta omat tunnelmani olivat Viherpajassa vierailun jälkeen keveät. Suosittelen käymään tämän lumen ja tuiskun keskeltä imaisemaan itseensä kasviterapiaa!

Meyer-sitruuna

Isommat sitruspuu-valikoimat tulevat kauppaan myöhemmin. Mutta olisihan se nyt kumma, jos ei haaviini tarttuisi joku sitruspuu! Löysin kaupan puolelta pienen Meyer-sitruunan, joka on sitruunan ja mandariinin risteytys. Siinä on sitruunan hapokkuus, mutta toisaalta mandariini taittaa sen lempeämmäksi. En ole vielä maistanut, vaan vein pikkupuun suoraan talvikasvihuoneelleni. Laitan sitten raporttia mausta!



Meyer-sitruunassa oli valmiina muutama syöntikypsän näköinen hedelmä.

Mainokset blogissa

Ehkä huomasitkin, että blogiin on ilmestynyt mainoksia? Päätin koittaa miten googlen AdSense toimii ja pistin mainokset päälle. Ensikokemukseni on, että huh huh, miten blogin ulkonäöstä tulee sotkuinen, etenkin kännykällä. Ajattelin kuitenkin jättää ne vielä päälle ja testata, että miten homma toimii ja kuinka monta killinkiä tästä tulee. Hieman yli viikon jälkeen voin kertoa, että minun lukijämäärilläni ei kovin montaa. Koossa on 0,44 euroa ja suunta on ehkä alaspäin, kun karsin tänään mainosten määriä. Muiden blogeissa minua ei mainokset häiritse, mutta jotenkin ne näyttävät ihan oudoilta omassani. No, katsotaan... Kerron vaikka parin kuukauden päästä, että mitä tästä tuli lopputuloksena, jos vaikka joku on itsekin miettinyt samaa!



______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:

Facebook
Instagram

11 kommenttia

  1. Ihanan rehevää! Kävin tuolla ekaa kertaa muutama vuosi sitten ja yllätyin. Ulkoapäin paikka oli vähän resuisen näköinen. Ja sitrukset! Ihan kateudesta vihreänä ihailen niitä siskojeni puutarhoissa Israelissa. Täällä meillä on ihan toivotonta niitä yrittää kasvattaa. Kiitos piristyksestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, Viherpaja kyllä yllättää. Ulkopuolelta ei arvaa minkälaiseen kasvitaivaaseen hyppää. 😊

      Sisarillasi on aika hienot olot sitrusten kasvatteluun... Ne maistuvat varmaan huippuhyviltä! Tänä vuonna näyttää, että saatan ekaa kertaa onnistua talvettamisessa (kopkop), mutta onhan se vähän eri asia siellä lämmössä! ☀️☀️😊

      Poista
  2. Onpas hieno paikka! Tuolla jos ei stressi lievity ja ajatukset nollaudu, niin ei sitten missään. Olisipa täälläkin joku vastaava paikka. Kiitos kierroksesta ja mukavaa helmikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niin samaa mieltä! Ja ihan huippua, että yksi huone on näyttelytilana. Jos olet joskus lähistöllä,niin kannattaa käydä. 😊👍👍

      Poista
  3. Viherpajasta olen usein lukenut muiden blogeista, mutta en koskaan käynyt siellä. Joka on tosi outoa, koska se sijaitsee kuitenkin lähellä. Kohde näyttää tosi mielenkiintoiselta, täytyy ehdottomasti piipahtaa jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ottaa se kevätretkikohteeksi. He ilmoittavat usein facessa uusista kasvilähetyksistä, nyt oli esimerkiksi uusia appelsiinipuita. Ja tuo näyttely on kaunis! 😊❤

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kävin kurkkaamassa, kiitos! Täytyypä sukeltaa keväisten kuvien maailmaan! 😊☀️☀️

      Poista
  5. Heh, en edes huomannut mainoksia, ennen kuin mainitsit asiasta :D eli olen tosi hyvä kohde mainostajille :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en tunnu muuta näkevänkään! 😁 Jotenkin etenkin kännykkäversiossa niitä on liikaa, mutta ehkä koitan vielä kerran asetuksista löytää tavan vähentää niiden määrää... 👍😊

      Poista
  6. Ihana paikka!! Itsekin hain viherterapiaa lauantaina Kaisanimen kasvititeellisestä. Oli jotenkin epätodellista olla siellä vihreydessä ja lämmössä, ihan oli pienen lomamatkan tuntua. Tänäänkin sataa lunta lisää, on näyttänyt sitä koko viikolle...

    VastaaPoista