Kasvihuonella ei vielä luovuteta


Kylmä se alkaa olla täällä etelässäkin, ulkolämpötilat ovat käyneet yöllä nollassa ja kasvihuoneellakin 2 asteessa. Tarkoitus on ollut lämmittää kasvihuonetta hieman kylmimpiä öitä varten, mutta raksahommia tehdessä oli kasvihuoneen jatkojohdon sähköt napattu vahingossa pois pari viikkoa sitten. Annoin olla ja ajattelin laittaa lämmöt päälle sitten, kun tulen itse kotiin asumaan. Asumme siis saaressa tällä hetkellä vuorovedoin raksamiesten kanssa. Nyt on meidän saariviikko ja se alkoikin heti kasvihuoneen inventaariolla!


Vielä rehottaa

En ole nostanut vihreitä tomaatteja sisälle kypsymään, vaan antanut niiden kypsyä kasvihuoneessa. Ihmeen sitkeästi tomaatit ovat jaksaneet. Olin varma, että lokakuun kylmässä ja lyhenevässä päivässä kypsyneet tomaatit eivät maistu miltään. Jälleen kerran, puutarha näytti, että olen väärässä. Kerta kaikkiaan, NAM!


Nämä menevät huomenna salaattiin!


Tigerella on vallan erehtynyt kuukaudesta. Se tekee uutta kasvua ja kukkaa.


Padron-chilit kypsyttelevät vielä. Chilit ovat selvästi kärsineet kylmyydestä enemmän kuin tomaatit, mutta hiljalleen hedelmät kypsyvät.


Pipo käy nuuhkuttelmassa periksiantanutta kurkkua. Nämä kasvit pääsevät seuraavaksi ulos kasvihuoneesta.

Kasvihuone on vihreälehtisten valtakuntaa

Olen istuttanut kasvihuoneelle syksyn aikana pak choita, mizunaa, saalaattia, salaattivuonankaalia ja tatsoita. Nyt pääsen nauttimaan sadosta. Tähän asti kaikki vihreä on nauttinut olostaan kasvihuoneen suojassa. Ero pihaan lavalle samaan aikaan istuttamiini pak choin taimiin on hurja. Avomaalla ne ovat kasvaneet hitaasti ja ötökät ovat nakertaneet lehtiä. Kasvihuoneessa niistä on tullut komeita ja juuri sopivan kokoisia sadonkorjuuseen.

Puulaatikossa kasvaa salaattivuonankaalia ja yksi iso pak choi. Pipo on taas tutkimassa, jos löytyisi sopiva lehti, jonka voisi vaivihkaa napata suuhunsa.


Ruukku pak choi on viihtynyt. Etualalla tämän vuoden viimeiset kurkut.

Vielä kuukausi sitten sama pak choi oli vielä ihan pikkuruinen.Myös mizuna rehottaa ruukuissa. Tässä on aineksia useampaan salaattiin tai wokkiin!

Lanttua ja kaalia kasvulaatikoissa

Istutin aikaisemmin syksyllä myös lanttua ja kaalia kasvualtaisiin. Ne ovat lähteneet hienosti kasvuun, mutta saapa nähdä ehtiikö niihin muodostua mitään syötävää.

Lantut ovat lähteneet hyvään vauhtiin.Kasvihuoneella on siis vielä kasvu- ja sadonkorjuu menossa. Aika vihreältä näyttää, vaikka kasvien yleisväritys onkin jo aika syksyinen. Saa nähdä kauanko tomaatit ja chilit vielä pitävät pintansa!______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:

Facebook
Instagram8 kommenttia

 1. Hieno juttu! Varmaan on siisti saada vielä lokakuussakin satoa kasihuoneesta. Mulla vielä kans sisällä kyspsymässä chilit ja paprikat ja muutama oma kasvattama tomaatitkin jääkaapissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan aika mukavaa saada vähän satoa, vaikka sitä ei niin kovin paljon olekaan. Ensi syksynä tiedän laittaa vaikkapa pinaattikiinankaalia vielä enemmän. Sitä kuluu yhdellä paistokerralla aikas paljon! :)

   Poista
 2. Runsasta kasvua vielä kasvihuoneessasi, ja satoakin pukkaa mukavasti. Täällä on jo viikkoja sitten pistetty kasvihuone tältä kaudelta paketiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi itsekin miettiä, että missäs vaiheessa oikein pesen kasvihuoneen. Täytyy vähän pohtia asiaa... :)

   Poista
 3. Ihan mahtavaa ja oi, kun ihana kasvihuone. Kävin heti katsomassa aiempia postauksia missä se näkyy kokonaan. En ole tajunnut tätä toista blogiasi ollenkaan - pahoittelut!

  On se vaan kiva, kun asutaan etelässä (ja itse asiassa merikin lämmittää vielä tällä hetkellä saaristoa), niin satoa tulee näin pitkään! Minullakin tomaatti kukkii vielä, kun olen pressuttanut kasvilavat, jossa ne kasvavat. Meinasin jo ottaa kaikki vihreät tomaatit irti, mutta päätin vielä riskeerata, josko ne kypsyisivät siellä vielä viikon. Aika paljon helpompaa olisi niitä kasvatella kasvihuoneessa kuin repiä irti niitattuja pressuja ja kiinnitellä taas takaisin, huoh. Kyllä me se vielä jonain päivänä hankitaan, mutta pitäis löytää aikaa pystytykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätin joskus tehdä oman blogin näille kasvihommille, koska ihastuin kasvimaahani niin, että halusin niille ihan oman bloginkin! :D

   Me käytettiin pystytykseen ammattilaista. Se oli kyllä kaikin puolin hyvä ratkaisu, olisin todennäköisesti tullut hulluksi lasien laittamisen kanssa. Mutta moni on siitä selvinnyt ja homma on hoitunut hienosti! Meri on kyllä syksyllä armollinen kasvatuksille ja hallakaan ei iske niin helposti. Mun mielestä tomaateista tulee parempia ulkona kypsyessä kuin sisällä, joten siksikin annan tomaattien sinnitellä. Viikonloppuna tänne on luvattu -5, joten siinä taitaa tulla viimeinen isku!

   Poista
 4. Blogissani on sinulle haaste, mikäli jaksat ja haluat sen vastaanottaa.
  https://kottikarrynkaantopiiri.blogi.net/blog/35/viisi-puutarhamuistoa-kesalta-2018/
  Terveisin Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Hauska haaste, tässä marraskuun harmaassa on aika mukava selata vähän kesän muistoja... :)

   Poista