Omenapiirakka matkustaa saaristoon


Minun omenapuuni ovat vielä pieniä ja tuottavat yksittäisiä omenoita. Ne menevät suoraan kulutukseen ihan muuten vaan tai vaikkapa uuniomenoina. Niinpä olinkin ihan superonnellinen, kun työkaveri kysyi haluaisinko vähän omenoita. Kyllä todellakin halusin!


Niinpä hän toi ison muovikassillisen omppuja seuraavana päivänä töihin. Asettelin omenat pyöränkoriin, kassiin tarakalle ja loput roikkumaan pikkuiseen muovikassiin pyöränsarvien kulmaan. Sain omput kotiin ja sitten alkoikin omenasoseen tekeminen.


Suurin osa omenoista oli punakaneleita. Toisen omenamerkin nimeä työkaverini ei muistanut. 


Vaiheet alusta loppuun. Omenaporalla keskiosa pois, lohkot kuorineen vähään veteen kattilaan.

Omenoiden surautus smoothiemasiinalla 

Minulla ei ole sauvasekoitinta, joten surautan omenat soseeksi Kitchen Aidilla. Siitä tulee ihanan pehmeää ja samettista sosetta. Kitchen Aidini on vanhaa mallia ja kupu on lasia. Sehän kestää hyvin kuumuutta, ajattelin, ja nakkasin omenat kulhoon. Noo, sehän meni ihan hyvin ja sosetta tuli. Harmi vaan, että kuvun alapuolella oleva ratas on muovia ja lopputulos on helppo arvata. Muovi pehmeni kuumuudessa ja kun surautin lisää kanelia joukkoon, niin siinä vauhdissa ratas meni muruiksi. 

Ehdin jo ajatella, että joudun ostamaan uuden smoothiekoneen. Onneksi vähän googlailin, että tuon rataksen voi ostaa varaosana kahdella kympillä. Jee! No tästä oppineena jouduin lisäämään soseutusoperaatiooni yhden välivaiheen. Siinä kuumat, kiehautetut, omput laitetaan vähän jäähtymään ennen soseutusta.

Kiehumista odottavat omppulohkot, sekä jäähtyvät lohkot. Tähän erään laitoin vähän sokeria. Pakastan soseen, joten osaan en laita ollenkaan sokeria. Kanelia kylläkin!

Omenapiirakka keitetyistä omenoista

Kun omenamäärä alkoi huveta, selvisi, että ihan kaikki ei kerta kaikkiaan mahdu pakkaseen. Olin jo ehtinyt keittää omenalohkot, joten etsin netistä reseptin keitetyistä omenoista paistettavaan omppupiirakkaan. Olimme lähdössä saaristoon retkelle ja omenapiirakka sopisi matkaevääksi perfect.


Siitä tuli hyvää!!


Veneilimme ulkosaaristoon Inkoon edustalle

Ehdin juuri saada piirakan valmiiksi, kun Jaakko tuli kotiin ja aloimme pakata yön yli-venereissua varten. Lähdimme veneellä Sadelnin saareen.  Perille ehdimme juuri pimeyden laskiessa ja painelimmekin melkein samantien nukkumaan veneeseen. Aamu aukesi sumuisena. Luonto kallioisella saarella oli niin kaunista! Tässä muutama kuva saaren kasveista.


Hämiksen kutomat kastehelmet.


Värit harmaalla taustalla.
Aamupalapiirakka todella maistui vaniljakastikkeen kanssa!


Aamupalan jälkeen otimme tirsat ja heräsimme aivan toisenlaiseen päivään auringon paistaessa!


Rakastan meidän saaristoluontoa! Jos haluat tsekata tarkemmin Sadelnin saarta ja venereissua, niin kirjoitin siitä toiseen blogiini. Kas täällä!

Näin sitä kätevästi siirryttiin omenasoseen teosta omenapiirakan kanssa saaristoon. :)______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:

Facebook
Instagram

3 kommenttia

 1. Ihania kuvia. Tuollainen saaristolaisretki olisi ihana tehdä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, jos vain saa venekyydin! Kallioluotojen luonto on ihanaa... 😊👍👍

   Poista
 2. Upeita maisemia ja erittäin kaunis kuva hämähäkin seitistä! Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista