Loppukesän kylvöhommia!


Kesä on taatusti kääntynyt loppukesäksi ja olen kyllä myöhässä siementen multaan tiputtamisessa. Mutta päätin vieläkin ehtiä ja koittaa miten kylvöt toimivat lyhenevässä päivässä öiden hiljalleen kylmentyessä.

Salaattivuonankaali

No ihan kaiken osalta en ole edes myöhässä. Salaattivuonankaalin pussissakin sanotaan, että kylvöt voi tehdä heinäkuun lopulta syyskuuhun asti. Sen pitäisi kestää hyvin jäätymistä ja sulamista, joten tämä kasvi pääsee kasvamaan kasvulavoihin.

Kaalikokeilu

Kasvatin keväällä aikaista Premiere-kaalia, josta tuli herkullista varhaiskaalia. Päätin koittaa samaa, mutta syksyllä. Saa nähdä jääkö tämä ihan kokeilun asteelle, sillä kylvin siemenet vasta ennen elokuun puoliväliä. Tämän kaalin kasvuaika on 60 vuorokautta ja vaikka pakkanen ei kovasti iskisi, niin valo alkaa vähetä jo aika paljon. Kovin paljon menetettävää ei kuitenkaan ole, jos kasvatus ei onnistu, niin hinnaksi tulee 6 kaalinsiementä ja niitä on siemenpussissa yleensä mielin määrin!


Pienet kaalinalut ovat kasvihuoneessa kasvamassa. Ne pääsevät kasvamaan lavalle lasin alle.

Heinäkuun lanttua

Lanttua voi kylvää heinäkuun alussa, mutta totta puhuen unohdin koko homman. Niinpä laitoin lantun siemenet multaan vasta heinäkuun loppupuolella. Ensimmäiset eivät meinanneet itää ja nakkasin lopulta ruukkuihin koko pussin, jossa oli parasta ennen leima vuodelta 2014. JOhan muuten iti. Jestas, miten paljon alkuja! Niistä poimin parhaat 10 kappaletta ja ne saavat mennä kasvamaan saman lasin alle kuin kaalitkin. Saa nähdä ehtiikö vaan mitään kasvaa.


Lantunalut ovat myös kasvihuoneessa kasvamassa. En laittanut niitä suoraan kasvimaalle ötököiden takia. Kasvihuone on vähän turvallisempi paikka kasvattaa taimia!

Aasialaiset ja salaattia - vielä ehtii

Tai no en nyt tiedä ehtiikö varmasti, mutta kokeilemalla se selviää! Pinaattikiinankaalia laitoin pikkupurkkeihin viikko sitten. Tänään kylvän mizunan ja tatsoikaalin. Mizuna on lyhyenpäivän kasvi ja kestää hyvin kylmää. Kylvö olisi ollut elokuun alussa, mutta katsotaan, jos se ehtisi kasvaa täällä 1b-alueella pari viikkoa myöhässä kylvettynä.

Tatsoi-kaali kasvaa korjuukelpoiseksi 5-6 viikossa. Se saattaisi ehtiä valmiiksi, vaikka elokuun alussa sekin olisi pitänyt kylvää.

Salaattia laitoin jo kasvamaan kasvihuoneelle, pinaattia lähtee kohta seuraksi.


Tästä esikasvatukseen! Ihana katsella taas pienten taimien kehittymistä ja odottelen jo syksyn wokkeja, joihin aasialaiset sopivat aivan loistavasti!

______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:

Facebook
Instagram

5 kommenttia

 1. Pienet taimet ovat ihan super suloisia <3 Kivaa viikonloppua Sinulle <3

  VastaaPoista
 2. Onpas kiva kokeilu ja kokeilla kannattaa aina, kun ei tiedä millainen loppukesä tai alkusyksy tulee olemaan. Mulla on nuo japanilaiset vielä pussissa, multiin menossa.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän ne vielä ehdi... ja jos ei ihan jättisuuriksi puskiksi niin ainakin pienemmiksi! Mulle nuo aasialaiset on aika uusi tuttavuus. Pak choi ja tatsoi tuli koitettua keväällä, mutta Mizuna pääsee vasta nyt laitaselle (kunhan kasvaa eka!).

   Poista
 3. Samoin ihanaa viikonloppua! On kyllä hauska seurata pikkutaimien edistymistä... 😊

  VastaaPoista
 4. Hei, instan puolelta löysin blogisi ja vaikutti mielenkiintoiselta ja jäin lukijaksi :) Toivottavasti pikku taimet ehtivät kasvaa vielä :)

  VastaaPoista