Kaalimaan varhaiset kasvajatOijoi, miten tässä on voinut vierähtää näin monta viikkoa ilman kirjoittamista! Se johtuu varmaankin siitä, että olemme asuneet raksan tieltä poissa kotoa ja käyn pari kertaa viikossa katsomassa kasvimaita. Mutta nyt olen pari päivää kotona raksamiesten ollessa ansaitulla lomalla. Ja ihan pakko on ihastella kaalimaata!

Kaalien joukosta löysin pääkuvan kyssäkaalin! Miten kaunis tämä lila kyssäkaali onkaan! Ensimmäinen vuosi lilan kyssiksen kanssa ja ei varmasti jää viimeiseksi. Tämä kyssis oli halkaisijaltaan noin 8cm ja tein siitä tänään ranskiksia tuorejuustokastikkeella. Nam!


Aikainen keräkaali Premiere on nyt yli 10 cm halkaisijaltaan. Mietin pitkään otanko ruokapöytään varhaiskaalia vai kyssäkaalia. Tämä pääsee kuitenkin lautaselle vasta huomenna...


Suippokaali on minulle uusi tuttavuus. En oikein tiedä minkä kokoisena se on parhaillaan. Annan sen varmaankin kasvaa vielä hetken ja sitten... rouskis!

Kyssäkaali ja sidesalaatti. Nam!!


Se on vissi ja varma, että ensi vuonna testaan tätä aikaista kasvattelua uudestaan. Näiden kaalien esikasvatus on aloitettu maaliskuun puolessa välissä kasvihuoneen kylmällä puolella ja laatikkoon kaalit on siirretty 7.4. Silloin oli vielä pakkasia, mutta iso lava ja sen kansi pitivät lämpötilan juuri nollassa tai sen yläpuolella. Lisäksi lavan reunat ovat 5cm paksua mustaksi maalattua puuta, joka keräsi mukavasti lämpöä aurinkoisina kevätpäivinä. Nyt saan korjata aikaista satoa, kolme kuukautta kylvön jälkeen! Jee! Tosin voihan noiden kaalien antaa kasvaa isommaksikin ja varmasti annankin, sillä en ehdi kaikkia syödä parissa päivässä!______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:

Facebook
Instagram

8 kommenttia

 1. Uskomaton viherpeukalo!!! Hieno saalis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt kävi kyllä varmaan vähän tuurikin lämpimän toukokuun kanssa! :)

   Poista
 2. Upeita aikaansaannoksia olet saanut! Lila kyssäkaali on suorastaan taideteos. Suippokaali kuin ruusu. Näyttävät kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja hyviäkin olivat! SUippokaalia kasvatan ensimmäistä kertaa, hauskaa että sekin onnistui... :)

   (Ja pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. Kommentit ilahduttavat aina, olisi kiva vastata niihin nopeasti, mutta joskus blogi jää hunningolle!)

   Poista
 3. Onpa ihania kaaleja! Kyssäkaali on aika herkku ja tuo suippokaali kaunis kuin karkki! Taimetin omat kaalini vasta toukokuulla, mutta satoa tulee sitten aikanaan. Lämmin lava on kyllä tosi ihana kasvupaikka aikaisin keväällä. Mukavaa Juhannusviikkoa sinne rannalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensi vuodelle aion koittaa lämpölavaa, jos saan pollen parasta jostain. Katsotaan sitten voisiko satoa saada vielä aikaisemmin? Tosin nyt lämmin toukokuu varmasti joudutti kasvua. :)

   Ja ihanaa, kun kommentoit, kommentit ilahduttavat aina ja siksi niihin on kiva vastatakin nopeasti. :) Nyt jäi kyllä blogi kuukaudeksi ihan sivuun!

   Poista
 4. Wautsi, ihanan aikaisin pääset herkuttelemaan kaaleilla ❤ Kivaa jussi-viikkoa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ja herkuteltu on! Ja pahoittelut myöhäisestä vastauksesta, mihin tämä kuukausi oikein vierähti! :D

   Poista