Bataatinkukka ja kaalinalkuja


Pakko myöntää, että ensimmäinen bataattikokeiluni taisi epäonnistua siinä mielessä, että saisin syksyllä bataatteja. En nimittäin koskaan ehtinyt saada sitä kasvilaatikkoa valmiiksi, johon bataatit piti istuttaa. Niinpä bataattini ovat edelleen ruukussa. Pienessä sellaisessa.
Mutta sainkin mukavan yllätyksen kukan muodossa! Yksi bataateista on alkanut kukkia. Siinä on kaunis, suppilomainen, violetin värinen kukka. Todella yksinkertainen ja samalla kaunotar!KAALINALKUJA

Olin jossain vaiheessa jo todella huolissani kaalisadosta. Ensinnäkin istutin aivan liian tiheään kukkakaalia, parsakukkakaalia ja kyssäkaalia. Viimeinen kasvoi muita huomattavasti nopeammin ja tukahditti edelliset. Sitten sekoitin vahingossa taimia, enkä tiennyt enää ollenkaan onko minulla rakastamaani parsakaalia kasvamassa vai heitinkö ne vahingossa pois. Kolmas niitti tuli kaaliperhosista, joiden toukat ovat tehneet kaalinlehdistäni aivan pitsiä. Pienimmistä jäi vain rangat jäljelle. Niinpä tänään yllätys oli ihana, kun löysin sekä parsakaalia, että huomasin muutaman kukkakaalinkin alkaneen kasvaa kiitettävästi!


Pikkuruisia parsakaaleja oli ainakin viisi!

Kukkakaali oli jo avannut suojalehtiä.

Siemenestä kasvatetut kehäkukat ovat auenneet kukkimaan!
Kasvaisipa parsakaalit pikaisesti, en malta odottaa, että pääsen syömään niitä uusien pottujen ja voinokareen kanssa!


______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:

8 kommenttia

 1. Minä epäonnistuin täysin bataatin kanssa, se ei vain kasvattanut juuria, vaan mätäni mössöksi, ensi vuonna olenkin taas viisaampi. Mutta sinullapa onkin upea kukka bataatissasi. Minulla kävi samanlaisesti, kaalit meni sekaisin ja nyt vasta erotan mitä niistä tulee. Myös kaalimadot ovat olleet riesana. Mutta ehkäpä saan itsekin vielä jotain kaalia maistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ensi vuonna uusi yritys, en kyllä luovuta bataatin kanssa! 😉

   Ruusukaali taisi epäonnistua minulla ihan täysin, muuten tulee ehkä maisteltavaa kaaleista. 😊

   Poista
 2. Minulla taas on vain ruusukaalia. Vielä on hyvän näköinen, kaalitoukat eivät ole vielä löytäneet niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mielestäni kaalintoukat ovat vähentyneet ihan kunnolla? Ehkä selvisit ruusukaalisi kanssa voittajina tuholaisista! :)

   Poista
 3. Mahtavia pikkukaaleja! Kokeilin yhtenä vuonna parsakaalia, mutta lopputuloksena oli vain pitkä kukkavarsi :) Se olisi ilmeisesti pitänyt napsaista ajoissa pois. Täytyykin harkita ensi vuonna kukkakaalin kasvatusta, jospa taas kokeilisi jotain uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suosittelen! Nuo parsa- ja kukkakaalit oli todella hyviä omasta maasta! Ja kukkakaali on niin söpökin, kun kurkistelee suojalehtien takaa... :)

   Poista
 4. Minun on parasta pysyä kukkien puolella.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, minä taas olen aivan ulkona kukista. :) Kiitos arvontakutsusta. Olen kyllä kurkannut blogiisi, mutta arvonnan jätän nyt väliin. Yritän vähän vähentää kaikenlaista tavaraa ja vaikka kastehelmet onkin tosi kauniit, niin nyt pärjäämme ilman. Mukavaa arvontaa ja kesää! :)

   Poista