Ihana kevätsadeVihdoin se tuli, keväinen sade, joka pyyhki pois joka puolella keltaisena mattona olevan männyn siitepölyn. Eikö ollut yhtään haitaksi kasveille tai puillekaan. Tuntuu, että luonto juoksee nyt ennen ja etenkin sateen jälkeen sellaista vauhtia, että oksat pois. Puutarhan TO DO-listani on edelleen vähintään yhtä pitkä kuin pari viikkoakin sitten, tehtävät vain vaihtuvat.Monella on ollut jo kuvia isoista retiiseistä, mutta minulla vasta ensimmäiset ovat kohta satokokoisia.

Mikä ikinä pirkko oletkin, tervetuloa!! Ruokaa riittää. Kirvat ovat vallanneet kasvimaani todella pahasti...

Sateen jälkeen on ollut taas kauniit säät, vähän tuulista, mutta suurin osa kasveista on kyllä pysynyt pystyssä. Tuntuu että sade antoi todella hyvän lisävoostin kasveille.


Edellisenä päivänä herne vielä mietti kukkimista ja samantien sateen jälkeen, kukat aukesivat. Kohta sokeriherneitä! Silpoydinherneet ehdinvasta eilen laittaa kasvimaalle.

Olen kerran aikaisemmin yrittänyt sipuleita ja siitä ei tullut mitään. Nyt päätin panostaa kasteluun ja lisäksi liotin sipuleita päivän ennen istuttamista. Voila, vihdoin kasvua!
Miten voi olla ihan tavallinen lehtisalaatti niin hyvää kun se tulee omasta maasta? Siinä on pakko olla jotain itse tehdyn ylpeyttä maussa, niin hyvää se on... 
Sitruuna on päättänyt alkaa kukkia uudestaan.

______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:10 kommenttia

 1. Hyvältä näyttää kasvimaalla, herneitäkin on jo tulossa! Meikäläisen herneentaimet ovat vasta sentin mittaisia :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin nämä sokeriherneet ihan ensimmäisenä maahan joskus huhtikuussa. Tavalliset herneet menivät vasta eilen multiin. Mutta odotan kyllä jo, että saan ekat sokeriherneet paistinpannulle!

   Poista
 2. Heippa! Olen blogisi uusi lukija. :) Voi miten kasvimaallasi on jo elämää! Eipä ole ihan sama tilanne vielä täällä Tampereen seudulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa saaristoon! 😊 Laitoin tänä vuonnna kasveja tosi aikaisin kannen alle lavoihin. Se kannatti, nyt saa jo pinaatit ja salaatit omasta maasta. Mutta löytyy sitä tyhjää vielä minunkin lavoista! 😊

   Poista
 3. Oho, kylläpä sinun herneet ovat jo pitkällä. Minäkin kaipaan puhdistavaa sadetta. Joka paikka on täynnä keltaista pölyä. Oletko onnistunut saamaan sitruunasta hedelmiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitruunassa oli hedelmiä, kun ostin puun, niitä olen pari käyttänyt. Edellisen kukinnan jäljiltä on hurja määrä pikkuruisia hedelmän alkuja. Katsotaan miten niiden kanssa käy!

   Osan herneistä laitoin vasta kasvamaan, mutta on kyllä kiva saada myös vähän varhaissatoa! 😀

   Poista
 4. Kauniita kuvia. Herneet ovat teillä jo tosi pitkällä. Vettä meilläkin kaivataan. - Blogissani on arvonta, jossa palkintoina on kolme puutarhakirjaa. Käyhän kurkkaamassa. Kesäterkkuja Pihakuiskaajan puutarhasta.

  VastaaPoista
 5. Oi, tännekin kaivataan sadetta. Ruukkuijen ja saavien multa on niin kuivaa, että tarttee lirutellen kastella. Voin kuvitela, kuinka nautiþe oma mawn anneista.

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Kaikki kasvit oli niin rehevän näköisiä.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista