TaimipäiväTänään pidimme taimipäivää. Tarkoituksena oli vähän katsoa mitä taimille kuuluu ja siirtää paprikoita sekä tomaatteja isompiin ruukkuihin. Pikkukoira Sompa oli mukana taimitöissä, aina yhtä kiinnostuneena.

Vihreässä isossa ruukussa on muuten herneen "versoja". En ehtinyt syödä niitä siinä tahdissa, kun versot kasvoivat ja nyt ne eivät enää oikein maistu versoilta. Olen taittanut niistä aina muutaman koirille, joiden mielestä herneet ja niiden varret ovat herkullisia.

TOMAATTIEN KASVUTARKISTUS

Olen laittanut osan tomaateista itämään jo tammikuun puolenvälin jälkeen. Silloin meni multiin ainakin Bitonto, Tiny Tim, Balkonstar ja Balkonzauber. Myöhemmin olen laittanut vielä muutaman muun lajikkeen. Kasvu on ollut hienoa, mutta Balkonzauber on ollut pettymys. Kaikki Balkonzauberit ovat kasvaneet älyttömästi pituutta, vaikka niitä on hoidettu samalla tavalla kuin muitakin tomaatteja.Ei ole vaikea arvata mikä näistä on Balkonzauber? No, muut ovat kuitenkin kasvaneet tosi hienosti!


Laitoin tomaateille kaupan tomaatit vieruskaveriksi, että saavat vähän kasvun mallia! (Tai no... kuva kaipasi väriä...)Sompa ja tomaatintaimieni valioyksilöt tuijottamassa harmaaseen ilmaan.


Vasemmalla chilit ja alhaalla kurkku sekä latva-artisokka. Etualan chili tarvinnee vähän lannoitetta? Se on väriltään paljon hailakampi kuin takana oleva saman lajikkeen edustaja.

KURKKU AIKOO KUKKIA

Näin se näyttäisi olevan. Kurkku "Baby" on alkanut tehdä erehdyttävästi kukkanuppuja muistuttavia hommeleita varsiinsa. Siemenet istutettiin 29.1., joten aika nopeaa toimintaa. Osa kurkuista on ollut varastossa superlampun alla ja osa sisällä Nelsonin lampun alla. Superlampun alla olleet eivät ole kasvaneet käytännössä ollenkaan pituutta ja lehdet ovat vielä sisällä kasvaneitakin isommat.


Kyllähän tuo on kukka. Monta päivää katsoin, että kyseessä on vain lehtirykelmä, mutta eipä taida ollakkaan. Ööh, muistaakseni tämä oli itsepölyttyvä. Toivottavasti. Tämä yksilö on kasvanut sisällä Nelsonin lampun alla.


Kurkku kurottelee tukea kohti. Ihana!


CHILISSÄ ON PÖPÖ

Iik! Taimia katsellessa huomasin, että parhaiten kasvaneessa chilissäni on lehdissä jotain pielessä! Nyt apuja, jos joku tietää mistä on kyse. Kirvoja tai muita öttiöisiä en ole nähnyt. Nuo vaaleat pisteet ovat lehden päällipuolella, alla ei ole mitään. Ja pisteet ovat kovia, eivät lähde irti sormilla. Onko jollakin havaintoja tai neuvoja?Ensin löysin chileistä kukkanuppuja ja olin ihan, että jee! Sitten löysin lehdistä noita vaaleanvihreitä pisteitä ja olin että ounou...

TAIMITEHDAS

Mieheni riemuksi olen roudannut kaikki multasäkit sisään taloon. Ja koska meillä on hyvin pieni kämppä, ovat multapussit olleet suihkukopissa. Mielestäni ihan loogista. Mutta kuulemma ärsyttävää, jos sattuu menemään suihkuun, mitä tapahtuu... joka aamu. Ensin kannat puutarhamultaa, taimimultaa, kookoskuitua ja leca-soraa pois suihkusta. Ja tietty sitä multaa tippuu pusseista lattialle. Kun tulet suihkusta pois, niin kuulemma väistämättä astut pusseista levinneeseen multaan vaikka kuinka yrität väistellä.

Mutta Jaakko ei ollutkaan vain tylsä ja valittanut asiasta, vaan ehdotti rakentavasti säilytyslaatikoiden käyttöä. Nerokasta! Nyt lattialämmitys ei kuivattaisi multaa kansien päällä pystyi pitämään ruukkuja taimihommien ajan. Vakavaa touhua...

 ..tai ehkä ei niin sittenkään. Eri säilytyslaatikoista on helppo sekoittaa kookoskuitua ja multaa ruukkuihin.
 

 Sompa jaksaa aina olla kumppanina.


_______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:
4 kommenttia

 1. Ihastuksissani katson täällä miten hienosti osaat kasvattaa kasveja. Minä en saisi mitään aikaiseksi, olen todellinen poropeukalo kasvien kanssa =D. Olet todella taitava <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä tässä toista kevättä yritän... Mottona on kasvattaa kaikkea ja psljon, aina joku selviää hengissä! :D

   Poista
 2. Ihana koiruus teillä! Ja komeat taimet tulossa! Oma taimikasvatus on tänä keväänä vielä vaiheessa, vaikka aikaisempina olen kasvattunut paljonkin. Taapero kuitenkin on sellainen nypläri, että katsoin parhaaksi taimikasvatella enempi sitten ensi keväänä. Tänä keväänä lopputulos olisi ollut vain katkottuja varsia ja pudonneita ruukkuja. :D Onneksi muutaman itsekasvatetun lisäksi voi tarvittavat hankkia taimiliikkeistä ja keväisistä tapahtumista. Mutta ensi keväänä onkin sitten taas aika muuttaa ikkunalaudat vihreäksi taimirivistöksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taapero voi kyllä tuoda oman haasteensa esikasvatuksiin... :D Mutta onneksi sitä ehtii seuraavina vuosina!

   Poista