Bataatti elää!


Laitoin kuukausi sitten bataatteja itämään puolikkaina vesilaseihin. Ensin ei tapahtunut mitään ja sitten kolmen viikon kuluttua kasvoi juuret, jotka ovat nyt kasvaneet jo 10 cm pitkäksi kunnon kimpuksi. Bataatin pinnalla ei vain ole tapahtunut mitään... Luulenpa että tämä johtuu siitä, että valitsemani bataatit oli ruiskutettu itämisenestoaineella.

Hain tietenkin muutama viikko sitten toisen erän bataatteja eri kaupasta. Tällä kertaa laitoin kaksi niistä multaruukkuun, sillä olin saanut osakseni epäilyjä vesilasi-idätykseen ja päätin ottaa varman päälle. Yhden laitoin vielä puolikkaina vesi-idätykseen.

Olen nyt kaksi päivää katsonut, että ihan kuin tuossa yhdessä olisi pientä kasvun alkua? Ja nyt katsoin oikein tarkasti hyvässä valossa. Jee, siellä on pieni alku! Onko tämä nyt postauksen arvoista, voisi joku miettiä? Mutta on, on se! Toivottavasti tästä kasvaa hieno verso ja saan sen vielä pidettyä hengissä! Juuret ovat vielä ihan lilliputin kokoiset, mutta neljä pikkuista juuren alkua näkyy!


Saatat tarvita suurennuslasin, että näet mitään. Mutta siinä se pieni violetti alku on!


_______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:
6 kommenttia

 1. On, kasvun ihme on aina postauksen arvoinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, tähän aikaan suurennuslasilla on käyttöä, kun kaikki on vielä niin kovin pientä :) Ja ilman muuta postaus on paikallaan, varsinkin kun kyseessä on tuollainen vähän haastavampi kasvi!

   Poista
  2. Totta! Suurennuslasille olisi käyttöä kyllä muissakin kylvöissä. Ja jokaista taimipurkkia pitää käydä katsomassa vähintään kaksi kertaa päivässä, josko jotain pilkistäisi mullasta! :)

   Poista
 2. Totta! Suurennuslasille olisi käyttöä kyllä muissakin kylvöissä. Ja jokaista taimipurkkia pitää käydä katsomassa vähintään kaksi kertaa päivässä, josko jotain pilkistäisi mullasta! :)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoisia nämä bataattipostaukset ja ajankohtaisiakin kun vuodenvaihteessa ostin kaupasta elämäni ensimmäisen bataatin ja nyt niitä käytetään meillä enemmänkin jo ruokiin, erinomainen vihannes ja ties vaikka itsekin joskus yrittäisi kasvattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bataatti on kyllä tosi herkullista. Olen käyttänyt sitä vasta erilaisissa laatikoissa, joten vielä on löydettävissä hyviä, kokeilemattomia reseptejä! Toivottavasti tämä kokeilu onnistuu, niin pääsisi koittamaan oman maan mukuloita. 😀

   Poista