Minusta ja puutarhasta"Voisit pitää täällä teidän saaressa ihanaa puutarhaa!"

"Hahaha! Ai minä vai?! Minä en tule ikinä viettämään aikaani sormet mullassa jotain rikkaruohoja kitkien!"

Vähänpä tiesin. Puolen vuoden päästä tästä keskustelusta, tilasin helmikuun kelmeissä valoissa 40 eurolla erilaisten kasvien siemeniä netistä. Pian pieneen kotiimme ei meinannut mahtua lattialla kasvavien taimien vuoksi. Keväällä ostin viljelylaatikoita. Sitten rahdattiin litratolkulla multaa niitä viljelylaatikoita täyttämään. Lopulta kävin joka päivä katsomassa kasvaisiko vielä mikään. Rakastuin kasvimaahani. Nyt haluan kasvihuoneen, lisää viljelylaatikoita ja hedelmätarhan.

Viljelyolosuhteet saaressa ovat erilaiset kuin mantereella. Kotimme sijaitsee I-vyöhykkeellä ja tonttimme on vanhaa merenpohjaa. Tuuli tuo oman haasteensa kasvattamiselle. Välillä on kylmä, vaikka aurinkokin jo paistaa ja myrskytuuli kaataa niin pavut kuin maa-artisokatkin, jos niitä ei ole tukenut.

SAARIELÄMÄÄ

Olemme asuneet saaressa kesästä 2013. Ensimmäisenä vuonna en ehtinyt miettiä puutarhoja tai kasvimaita, oli ihan tarpeeksi kiire miettiä vaikkapa sitä kuinka kiva olisi saada juokseva vesi taloon tai että miten talvella mennään jäiden yli. Nyt puutarhainnostus on sitä luokkaa, että päätin kirjoittaa siitä omaa blogiaan. Saarielämäämme voi seurata toisesta blogistani. Sinne ei aivan kaikki puutarhajutut mahdu, vaikka joskus saatankin julkaista saman jutun molemmissa. Jos olet kiinnostunut tutustumaan saaressa elämiseen muutenkin, niin klikkaile Saaressa-blogiin!

 

Ei kommentteja