Keräkaalia kasvimaalta tammikuussa


Kasvimaalta löytyi vielä yksi keräkaali viikko sitten ja päätin testata miltä se näyttää sisältä. Jäässähän se tietenkin oli, sen verran on täälläkin ollut pakkasia.

Hain kaalin sisälle, pudistelin jäät ja kuorin ulommaiset lehdet pois. Kaali näytti yllättävän hyvältä, kun halkaisin sen! Tuoreena en sentään uskonut sitä saavani alas, sen verran pakkaskäsittely oli rakennetta muuttanut. Pistin kaalin suoraan pannuun ja paistoin sen voissa. Paistelin sen verran, että pakkasesta johtuva kosteus lähti. Lopussa lisäsin soijakastiketta. Kaalista tuli hyvää!


Halkaistuna kaali näytti yllättävän hyvältä!


Hampurilaisherkkua

Pakastunut kasvimaan kaali ei ollut ainoa hyötypuutarhan herkku hampurilaisten välissä. Kasvihuoneella on vielä vähän pak choita ja mizunaa, jotka paistoin myös hampurilaisen lisukkeeksi, tämä versio ilman soijaa. Täytyy sanoa, että hyvää tuli! Suosittelen tosi paljon pak choin kasvattamista vaikka lampun alla tai ruukussa kasvihuoneessa kevään edetessä. Se kestää muutamia pakkasasteitakin ja aikaisin keväällä öttiäiset eivät ole vielä sen kimpussa. Pak choi on niin hyvää paistettuna erilaisiten ruokien kanssa!


Ja tuosta hieman sinihomejuustoa...


Kananmunaa, Pulled Vego BBG, maustekurkkua, kahta sorttia kaalia, sipulia... Oli hyvää!!


Näköjään voi vielä löytää herkkuja kasvimaalta tähänkin aikaan vuodesta. Tämä taisi tosin olla viimeinen, joten täytyy kääntää katseet kohti talvikasvihuonetta ja kevättä!
______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:

Facebook
Instagram6 kommenttia

 1. Oho. Tosin pakastetaanhan sitä parsa ja kukkakaaliakin, niin miksei sitten muitakin voisi syödä "pakastamisen" jälkeen. Jätän kuitenkin kaalit, lehtikaalia lukuunottamatta, muille :) Kiva kuitenkin tehdä ruokaa kasvattamistaan kasveista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun nasvatin keräkaalia. Pääsi vähän yllättämään miten hyvää se on! Ens kesänä lisää.. 😊

   Poista
 2. Ohhoh! Tiesin kyllä, että kaalit kestävät kylmää, mutta että noin paljon... Pitääpäs perehtyä pak choin kasvatukseen, sillä ensi kesän kasvimaasuunnitelmassa on reilusti tilaa uusille kokeiluille. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reilusti tilaa... kuulostaa ihanalta!! Ja suosittelen pak choita alkukevääseen, se on kuulemma kirvamagneetti! 👌😊

   Poista
 3. No onpas pitkä satokausi :) Meillä metsäkauriit ja rusakot syövät loppusyksyllä kasvimaalta loputkin mangoldit ja lehtikaalit. Ja jopa salaattisipulit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joutunut laittamaan aidat kasvihuoneen ympärille kauriiden vuoksi. Niinpä kaali pääsi olemaan rauhassa talveen asti! Taitavat olla nälissään, kun sipulitkin menee! 🤔

   Poista