Fiiliksiä kevätmessuilta
Tänä vuonna käyn Kevätmessuilla kahdessa erässä. Perjantaina töiden jälkeen kipaisimme messuille siskoni kanssa. Aikaa ei ollut paljon, joten keskityimme erityisesti kukkiin. Jaakon kanssa ottaisin sitten toisena päivänä haltuun mökit, terassit, työkalut ja herkullisimpana luomu & lähiruokamessut. Ensimmäisellä messukerralla Jaakko oli hyvin epäilevä, mutta yllättyi positiivisesti. Hänet sai suorastaan raahata eteenpäin moottorisahojen ja mökkien luota. Nyt kun meillä on rakentaminen alkamassa, niin voin kuvitella, että kaikenlaiset raksaosastot kiinnostavat. Meille molemmille löytyy siis sopivasti asiaa!


Kukkaloistoa

Siskoni on varsinainen huonekasvien kuningatar. Tai toisin sanoen jos minä olen seonnut hyötykasveihin, hänellä on paha sisäkasvitartunta. Kasvikokoelmassa on reilusti yli 100 kasvia ja kuvia niistä löytyy kuvia aikaisemmasta postauksesta. Niinpä oli luonnollista keskittyä lähinnä ei-syötäviin kasveihin hänen kanssaan. Samalla oppii katsomaan asioita vähän uudesta näkövinkkelistä!


Sain kuulla, että jouluruusu on aika trendikäs. No itse asiassa, sehän on kyllä aika kaunis! 


Jokin lilja, oletan? :)


Kameraani on tarttunut enemmänkin juuri tätä punaista sävyä. Sitä löytyi myös edellisistä kukista. Uusi lempivärini?


No onhan nämä minikaktukset nyt aivan supersöpöjä!!


Näistä mehikasveista tuli mieleen, että olen myös ostanut mehikasvien siemeniä! Niitä voisi laittaa itämään ja katsoa lähteekö ne kasvamaan... 


En ole aivan varma, mutta tämä herkkiksen näköinen kukka taisi olla mehiruusukkeen kukka. 


Huone Ett Rumin osastolla oli aivan superkiehtovia kasveja. Jono osaston esillä olikin melkoinen! 

Tuttuja ja ideoita

Juuri Huone ett rumin kohdalla tapasinkin tuttuja! Katin kanssa-blogin Kati bongasi nimeni bloggaaja-passista ja pääsimme tervehtimään ihan livenä. Niin hauskaa tavata oikeasti, kun muuten seuraa toisen puutarhaelämää vain blogista! Hän oli tehnyt jo vähän ostoksiakin ja esitteli muun muassa vähän erikoisempia orvokkeja, joita ei löydä niin helposti suomesta. Ne olivat kuin suloisia pieniä palleroita, joiden nimen tietenkin unohdin. Riippuorvokki? En muista, mutta melko varmasti sen löytää Katin blogista, kunhan hän ehtii kirjoittaman messuraporttia.

Ehdin ottaa muutamia kuvia messujen parvekeideoista, jotka olivat todella hienoja. Harmillisesti osa kuvista ei onnistunut, esimerkiksi kuva kasviseinästä ei tehnyt ollenkaan oikeutta toteutukselle. Yritän sunnuntaina uudestaan!


Tämä esillepano oli mahtava! Siskoni oli aivan innoissaan huonekasveista ja löysikin näiden joukosta uuden kasvin hankintalistalleen.


Kasvit vaaterekillä oli mielestäni hauska idea. Jos olisi iso terassi, niin tätä voisi käyttää jonkinlaisena tilanjakana vaikkapa terassilla.


Autonrenkaistakin voi saada aikaan sieviä ruukkuja! 


En todennäköisesti ole ainoa, joka on ihastunut kekkilän uusiin puutarhakalusteisiin. Ne näyttäisivät upealta terassilla, jota meillä ei vielä ole.


Kun uusi talomme on valmis, haluan ehdottomasti keittiön lähelle Supragardenin vesviljelylaitoksen. Tai ainakin jonkin vastaavan. Talon valmistumiseen menee vähän aikaa, mutta minä jaksan odottaa!


Huonekasvit viihtyvät myös Supragardenin putkissa.


Kasvihuonekatselua

Kävin kurkistamassa Kivikankaan kasvihuoneosastoa, sillä tarvitsen varjostusverhon. Nyt olen virittänyt valkoisen lakanan kasvariini ja lopullinen ratkaisu voisi olla vähän tyylikkäämpi ja pysyä paremmin paikoillaan. Löysinkin kaksi aika hyvää vaihtoehtoa!
Valkoinen verho on tyylikäs ja sopii kyllä hienosti etenkin sisustettuihin kasvareihin. Verho pysyy paikallaan ja saa kauniin muotonsa vaijereiden avulla.


Musta rullaverho oli myös kiinnostava. Verho kiinnitetään helposti imukuppien avulla. Tämä kiinnostaa, sillä verhon saa rullattua helposti ylös silloin, kun Suomen kesä ei näytäkään parhaita puoliaan...


Muovipullojen suulle laitettavat Plumatin kasteluhärpäkkeet kiinnostavat. Matkojen aikana ei tarvitsisi olla niin kauhean huolissaan!


Yrttihylly minulla jo onkin kasvarissa, mutta siitä oli myös pidempi versio kuin omani. Sekin kiinnostaa kovasti, sillä yrttihyllyyn saa kaataa suoraan vettä, mikä osoittautui minulla ratkaisevan hyväksi ominaisuudeksi. Pienissä ruukuissa olleet yrtit kärsivät kuivuutta ennen kuin siirsin ne tälle hyllylle kasvamaan.


No tarttuiko mukaan ostoksia? Kyllä vain, mutta ei kovin paljoa. Kaksi pientä bataatintaimea kasvavat nyt minulla lampun alla. Edellinen bataattikokeiluni kaupan mukulasta ei onnistunut, mutta pistän toivoni näihin Suomessa kasvatettuihin taimiin. Ehkä niiden lajike sopii paremmin tänne!

Mukavaa keväistä viikonloppua ja iloisia messupäiviä!


______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:

Facebook
Instagram

12 kommenttia

 1. Kivoja messutunnelmia. Kiitos näistä :) Mukava fiilistellä näin etukäteen, kun huomenna vasta itse olen tuonne kulkuni suuntaamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna minäkin menen vielä ja aion kyllä napata kotiin viemisiä! Hauska katsoa blogeista muiden löytöjä, siitä saa inspiraatiota! 😊

   Poista
 2. Itse en messuille lähtenyt, mutta onneksi monet muut lähtivät ja saan parhaat palat postauksista. Tuo amppelirekki on loistoidea. Olenkin viime aikoina virkannut amppeleita, joten tämä meni vakavaan harkintaan. Hauskaa toista messupäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogeista on kyllä kiva katsoa, kun ihmiset huomaavat messuilla ihan eri asioita. Joskus on ihan ihmetellyt, että oltiinko me samoilla messuilla, kun olen missannut niin monta toisen löytämää hauskaa juttua! :)

   Poista
 3. Kiva katsella muiden messupostauksia, sillä itseltä jää aina jotain bongaamatta, vaikka kuinka olisi ahkera kiertämään ja katsomaan.
  Jouluruusu on ollut trendikäs vuosikausia, eikä suotta. Se on aika ihana kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusu on ylipäätään päässyt minun tietoisuuteeni ehkä viime vuonna. Meillä sitä ei ollut perheessä, joten en ole aiemmin tutustunut. Muta totta, se on kyllä todella kaunis! :)

   Poista
 4. Upeita kuvia ja kauniita yksityiskohtia. Nämä messukuvat ovat kuin haaveilua karkkikaupassa, sillä itse en Hesaan päässyt. Koitan löytää blogeista mahdollisimman paljon kuvia messuilta, sillä kivasti eri juttuja huomioidaan. Pikarililjan lumoon ei väsy koskaan. Monta amppelia liki toisiaan näyttää hauskalta. Ja kivat on nuo Kekkilän viherlaatikotkin, joita somistelin omalle miniterassilleni Turun vastaavilla messuilla. Mulla oli vaan mukana ihan eri kasvit. Paljon kiinnostavaa ollut esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidänkin versio Kekkilän viherlaatikosta oli aivan ihana! Kun raksaprojektimme on joskus valmis ja meillä on tesassi, niin jotain tuollaista pitää kyllä harkita! :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Siellä on aika mukavasti kaunista kuvattavaa! :)

   Poista
 6. Oli niin huippukiva törmätä messuilla! Toivottavasti nähdään pian uudestaan, niin ehtisi ihan kunnolla jutellakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Oli kyllä hauska hetki vaihtaa sanaset ja kuulla vähän löydöistäsi... :)

   Poista