Kasvihoitoa Viherpajassa


Olemme aloittaneet rakennusprojektin saaressa. Jos saarirakentaminen kiinnostaa, käy kurkkaamassa Saaressa-blogiani. On kaivettu kuoppaa kallion esiinsaamiseksi ja tasoiteltu kuopasta nostettua maata takapihalle aiemman nurmikon päälle. Pihamme on tämän ja työkoneilla ajelun jälkeen melkoinen mutakasa. Tähän kun lisää vielä syksyn runsaat sateet, on pihalla näyttänyt melko ankealta. Perustuksen rakentaminen aloitettiin muutama viikko sitten ja reippaat työmiehet muuttivat meille asumaan siksi ajaksi. Mökkimme on sen verran pieni, että me siirryimme mantereelle asumaan, jotta raksamiehet pääsevät kunnolla hommiin. Niinpä en ole päässyt edes kasvihuoneelle ihailemaan sitruspuita. Tarvitsin siis kasvihoitoa ja sitä saisi Vantaan Viherpajasta!

Lähdimme matkaan siskoni kanssa, hän oli vierailulla Tampereelta. Hän rakastaa huonekasveja, joten Viherpaja on hänelle aivan taivas! Minä taas olin huomannut Viherpajan mainoksessa, että heillä on myynnissä Lime-puu. Sellaista olen etsinyt jo pitkän aikaa ja nyt piti päästä heti ainakin katsomaan puita!

Näyttelyalue

Viherpajassa ei ole ainoastaan iso lajitelma erilaisia huonekasveja. Siellä on lisäksi ulkokasveja sekä upea näyttelyalue. Näyttelyalue on huonekasvien takana ja sen sisältö vaihtelee silloin tällöin. Arvostan valtavasti, että tällainen jaksetaan rakentaa. Joku muu voisi täyttää senkin vain myytävillä taimilla. Taustalla soi oopperamusiikki ja itse näyttelyalue oli täynnä vihreyttä ja timanttiananaksia. Kävelykiveykset kiemurtelevat vihreyden keskellä.


Vihreys ja musiikki loivat kyllä rentouttavan tunnelman. 


Kasvit ylettyvät kasvihuoneen katolle asti.Kuvasin puhelimella lyhyen pätkän musiikkia ja näyttelyaluetta.

Kasveja kotiin!

Katselimme erilaisia huonekasveja ja jotain tarttui mukaankin. Löysin limepuun ja sen kävin ilman muuta hakemassa. En ole täysin onnistunut sitruspuiden talvettamisessa, mutta jonkinlainen optimismi saa minut kuvittelemaan, että tänä vuonna homma onnistuu... Katsotaan. Puu on jo viikossa ehtinyt tiputtaa jonkin verran lehtiä, luulen, että se on vähän stressaantunut paikan vaihdoksesta ja juuri nyt minulla on sille vähän pimeä paikka tarjolla. Täytyy korjata asia!Kalanruotokaktus näytti niiiin hienolta! Tämän kasvin ostan joskus itselleni.


Kapitunlehti muutti meille. Siskoni kehui, että se on todella helppohoitoinen, eikä edes kovin vaatelias valon suhteen.


Erittäin hyvä vinkki viinirypäleestä haaveileville. Viherpajassa on useita erilaisia viinirypäleitä todella huokealla hinnalla. Minulla on jo kaksi viinirypälettä, joten jätin nämä kauppaan, vaikka vähän sormia syyhyttikin. 


Kylläpäs tuli mukava olo puutarhapiipahduksen myötä. Kyllä vain suosittelen käymään visiitillä!


______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:
6 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Se on kyllä niin hieno paikka! Seuraavaksi kun pimeys masentaa, niin täytyy ottaa suunta kasvitieteelliseen puutarhaan. 😀🌱🌱

   Poista
 2. Niin kaunista, niin vihreää ja niin vehreää. - Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä ja vielä musiikit päälle! Ihan kuin olisi hypännyt hetkeksi johonkin toiseen paikkaan... Kivaa viikkoa myös sinulle! 😊😊

   Poista
 3. Tuonne pitää kyllä joskus päästä! Toivottavasti limen kanssa onnistuu. Minun ensimmäinen sitruunapuuni on nyt ensimmäistä talveaan kuistilla. Saa nähdä, miten sen kanssa käy. Olisi vain pitänyt ostaa isompi taimi. Omani on ihan surkean pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuisti kuulostaa hyvältä! Meillä on sisällä liian lämmin ja liian vähän valoa. Aina on ongelmia... Ja ne vihannespunkit! Niitä en odota innolla, mutta joka vuosi niitä on!

   Poista