Sipulilautanen ja lisää laatikon kansia


Viime vuonna epäonnistuin punasipulin kasvatuksessa lähes täydellisesti. Kävin laittamassa pikkuiset sipulit laatikoihin kasvamaan, minkä jälkeen unohdin ne muiden kasvien alle liian tiheästi istutettuihin lavoihin. Ja okei, ennen kaikkea unohdin sen kunnollisen kastelun. Niinpä lähes kaikki sipulit muuttuivat rutikuiviksi ja lopettivat kasvunsa ennen kuin ehtivät sitä edes aloittaa.

Tänä vuonna päätin onnistua ja laitoin sipulit esikasvamaan sisällä. Täytin ison ruukun aluslautasen mullalla ja tökin koko punasipulipussin sisällön siihen nököttämään. Viikon sain odotella vihreitä versoja, mutta seitsemän päivän paikkeilla niitä oli yhtäkkiä jokaisessa sipulissa. Onko joku muuten löytänyt pienempiä sipulipusseja? Tai ehkä jotain seospusseja? Kaikki pussit ovat niin suuria, että niitä on jo vaikea sijoittaa kasvimaalle!Sipulit pääsivät härkäpapujen kaveriksi laatikkoon kasvamaan. Lautaselta ne oli helppo nypätä irti ja istuttaa maahan. 


Viikossa sipuli oli kasvattanut juuri sopivankokoiset juuret. Ne eivät olleet vielä sotkussa keskenään ja versonaluista (tai niiden puuttumisesta) oli helppo nähdä, jos jokin sipuli kannatti jättää istuttamatta. 


LISÄÄ KANSIA!

Talvella minulla oli tapana käydä puutarhaosastoilla katsomassa jos jossakin olisi mielenkiintoisia alennusmyyntejä. Aina silloin tällöin tärppäsi ja niinpä varastolta löytyy puoleen hintaan ostettuja ruukkuja, taimilaatikoita ja bongasin muutamia siemeniäkin. Kodin1:n loppuunmyynnissä kävin muutaman kerran ja siellä huomasin Kekkilän lavankauluksen kannet. Ne olivat 80 prosentin alennuksessa ja löysivät uuden kodin helposti minun luotani. Yhden kasasin jo aiemmin ja nyt päätin kasata loputkin. Löysin vain yhden. Mikä pettymys, enkö tosiaan ollut ostanut yhteensä kolmea kantta? Onneksi toisella varastolla onnisti ja löysin vielä kaksi kansipakettia. Siitä sitten vain rakentamaan, totesin!


Ensimmäisessä laatikossa odotti yllätys! Olin ostanut myös siemeniä alesta ja nyt pääsisin kylvämään esimerkiksi uutta kesäporkkanalajiketta!


Koirat ovat usein innokkaasti mukana projekteissamme. Tällä kertaa ne tarkistivat porakonelaatikon sisältöä. "Eikö täällä tosiaan ole mitään herkkuja?" Ne ajattelevat samalla tavalla kuin emäntänsäkin... 


Ensimmäisen kannen ensimmäinen ruutu oli valmiina. Pipo kurkistaa sattumalta luukusta läpi.


Olemme nyt tehneet pieniä nikkarointihommia ilta-auringossa, minä omaani ja Jaakko omaansa. On ollut huippukivaa... Tässä se kauan odotettu kevät nyt on ja sitä haluaa nauttia jokaisesta aurinkoisesta hetkestä! 


 Kaksi saranoita vailla valmiina! Saranat porasin kiinni lopuksi kaikki yhdellä kertaa.


Tadaa, kolme kantta! Kun kesät tästä lämpenee, niin ajattelin pitää niitä pystyssä Tiny Tim-tomaattien suojina. Ne kasvavat ämpärissä ja tykkäävät varmasti tuulensuojasta.


Seuraavat nikkarointiaiheet ovat jo mielessä, mutta niistä lisää kunhan ehtivät valmistua. Puutarhassa on meneillään sellainen hulina, kun kevät alkoi yhtäkkiä yhtenä viikonloppuna, että hyvä kun ehtii kuvia ottaa. Ja kun niitä kuvia katsoo, ihmettelee onko tämä tosiaan se sama paikka, jossa satoi räntää vähän yli viikko sitten? Iloista kevättä!______________

Seuraa Saaristopuutarhaa:


7 kommenttia

 1. Punasipuleiden kasvatus on epäonnistunut joka kerta, joten olen unohtanut koko homman. Aikas jännä kokeilu tuo sipulin esikasvatus, saattaa toimia hyvinkin, nyt kun kevät on mylhäss

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin ne ovat nyt lähteneet maassa hyvin liikkeelle! Olen toiveikas onnistumisen suhteen... katsotaan!! 😊👍

   Poista
 2. Siis myöhässä. Ihanat karvakuonot!

  VastaaPoista
 3. Sinulla onkin ollut mukavaa askartelua ja paljon sait aikaiseksi. Kiitos tuosta punasipulivinkistä. Aurinkoisia alkukesän päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä lämmön myötä puutarhahommat pihalla alkaneet rullata vauhdilla. Joka puolella on asioita, joita voisi tehdä! Aurinkoisia päiviä myös sinne! 😊

   Poista
 4. Nikkarointi on huippukivaa! Meillä on vähän isompaa nikkarointia edelleen menossa, terassin portaat ja kaide plus siihen liittyvä köynnöstuki, pystypergola loppuun ja ja ja :D Mutta pikkuhiljaa!

  Iloisia lämpimiä nikkarointipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalle! Tänä vuonne olen päättänyt nikkaroida kurkkujen ja melonin tuet ajoissa! Saapa nähdä onko kaikilla kurkuilla tuet ennen kuin ne ovat aivan liian pitkiä... 😀🌱🌱

   Poista