Kun puutarhuri tomaatintaimet osti...


Sain sähköpostiini Plantagenin mainoksen ja siellä olikin sopivasti alennuksessa tomaatintaimia. Miten ihanaa! Suloisia pikkuisia kirsikkatomaatteja. Sanomattakin oli selvää, että lähdin koirien kanssa jään yli ja ajamaan kohti Plantagenia.
Mukaan lähti kaksi taimea. Kovasti hypistelin myös kaikkia muita puutarha-juttuja, mutta siemenet ja muut jäivät tällä kertaa hyllyihin. En kertakaikkiaan pystynyt perustelemaan itselleni miksi tarvitsisin vielä lisää siemenpusseja.

Kotona siirsin taimet omiin ruukkuihinsa, joita olin juuri ostanut eri väreissä. Kuinka suloisilta taimet näyttikään. Ensimmäiset kirsikkatomaatit nappasin suuhuni samantien.Taustalla kaupan salaatit. Olimme Jaakon kanssa ostaneet kumpikin tahoillamme kolme ruukkua salaattia, joten laitoin niistä neljä kasvamaan multaan. Sen verran niiden pitäisi kestää, että ehditään syömään! 


Seuraavana päivänä katsoin tomaattejani. Ne näyttivät lievästi sanottuna huonoilta. Pienemmästä tomaatista oli kadonnut melko paljon lehtiä.

Mieleeni muistui äkkiseltään keskustelu Plantagenin kassalla. Minun takanani oleva asiakas kysyi myyjältä, että onkohan hänen ostamansa ruusut kovin kylmänherkkiä ja kassaneiti kehotti käärimään ne hyvin paperiin. Niin, minä vein täysin suojaamattomat tomaatintaimet autoon, joka ei ollut lämmennyt käytännössä yhtään. Automatkan jälkeen kuljetin taimet 17 asteen pakkasessa jään yli edelleen ilman mitään suojaa. Sehän oli fiksua, taisin jäädyttää pikkuiset tomaatintaimena!


Ensi kerralla menen Plantageniin hakeemaan uudet taimet kylmälaukun kanssa! Kasvivalo värjää taustan violetiksi, käytässä Airamin LED-kasvivalo.
Toisena päivänä molempien taimien kaikki lehdet oli kaput. 

Viikonloppuna sää lauhtuu, taidan tehdä uuden tomaattiyrityksen silloin! :)

2 kommenttia

  1. Jee, ihan oikeasti! Onko nyt jo saatavilla tomaatintaimia :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nämä on sellaisia, joissa on jo tomaatteja. En tiedä tuleeko noihin enää enempää tomaatteja kuin nuo, jotka siihen olivat jo kasvaneet. Katsotaan! :)

      Poista