Tyrniä saareen Kaskisista
Viime viikonloppuna sain mahtavan yllätyksen! Olin miettinyt jo aiemmin, että menestyisiköhän tyrni meidän rantakivikoissa kurtturuusun tilalla. Katselin jopa tyrnin taimia kaupoissa, mutta parikymppiä maksavat pensaat ovat jääneet kaupan hyllyyn. Niinpä minulla oli hymy korvissa, kun sain yllättäen tuliaisen suoraan Kaskisista meren rannalta. Sieltä tuli pieniä tyrnin alkuja! Yhdessä oli kovasti marjoja ja muut olivat sitten pienempiä.Oksat odottelivat istutusta pari päivää vedessä kattilassa.

Valitsin istutuspaikaksi meidän tontin kaakkois-kulman, koska siihen paistaisi mukavasti aamuaurinko. Tyrni saattaisi kaivata vähän enemmänkin valoa, mutta tämä saisi nyt kelvata.

Tähän pusikkoon päädyin istutushommiin. Aseina lapio ja oksasakset ruusujen leikkaamiseen. Ajattelin jättää ruusuja vielä etualalle, jos ne suojaisivat tyrniä syysmyrskyissä. Niillä oli aika vähän juuria, joten lienee pieni ihme, jos ne ehtivät juurtua kunnolla ennen talvea. Katsotaan kuinka käy!
Etulalalla aivan millipikkuinen tyrni, taka-alalla joukon isoin oksa.


Saimme lahjaksi myös poimittuja tyrnejä! Kävin istuttamisen jälkeen poimimassa tuosta oksasta tyrnit aamupalaan ja osasin sen jälkeen arvostaa vielä enemmän lahjatyrnejä. Poimiminen ei ollut mitään maailman siisteintä hommaa ja onnistuin jotenkin liiskaamaan osan marjoista. Liiskattu tai ei, tyrni maistui aamusmoothiessa todella hyvältä! Ennakkoluuloni lievästi kirpeää marjaa kohtaan karisivat kerralla. Banaanin ja smoothiehedelmä-pakastepussin kanssa ne muodostivat mukavan aurinkoisen aamupalan.

Ei kommentteja